The Economist: Women are the most wasted resource in the world

24.04.2007 / 15:43 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Huijskens & istha

Huijskens & istha

Persuitnodiging

Donderdag 26 april 2007
19:45 - 21:30 uur
De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij het veertiende debat van het internationale weekblad The Economist in De Rode Hoed te Amsterdam op 26 april aanstaande:

'Women are the most wasted resource in the world'

De rol van de vrouw op de arbeidsmarkt is de afgelopen 50 jaar sterk veranderd. In moderne economieën produceren vrouwen 40% van het bruto binnenlands product en dat percentage is nog groter als het huishoudelijk werk zou worden meegerekend. De enorme toename van het vrouwelijk aandeel in de wereldberoepsbevolking heeft echter een limiet, in sommige landen lijkt de ontwikkeling zelfs tot stilstand te zijn gekomen. Feit is dat veel vrouwen nog steeds geen toegang hebben tot betaald werk en dat veel werkende vrouwen onder hun kwalificatieniveau werken. Vrouwen vormen het meest verspilde kapitaal op de arbeidsmarkt. Dit beperkte gebruik van vrouwelijk potentieel remt de economische groei. Is een scheve verhouding tussen het mannelijk en vrouwelijk aandeel in de beroepsbevolking onvermijdelijk? Hoe ziet de sociale en economische balans tussen werken en kinderen opvoeden eruit? Hoe kan het vrouwelijk potentieel beter worden ingezet?

Voor dit debat is het volgende discussiepanel samengesteld:


- Naema Tahir, is jurist en werkte o.a. bij de Raad van Europa in Straatsburg. Ze maakt zich sterk voor de gelijkwaardigheid van man en vrouw in de moslimwereld en schreef hierover het boek 'Een moslima ontsluiert'.

- Heleen Mees, is econoom, jurist en columnist voor het NRC Handelsblad. Ze woont en werkt in New York en is actief betrokken bij de organisatie 'Women on Top'een organisatie die zich er o.a. voor inzet om meer vrouwen op topposities te krijgen.

- Thessa Sambou, is auteur van 'Het boek der Godinnen'. Ze pleit voor een nieuwe feministische stroming, waarbij vrouwen zich binnen huis en gezin volledig kunnen ontplooien.

- Nick Isles is directielid van 'The Work Foundation' een non-profit organisatie in Londen, die zich richt op het in balans brengen van economisch succes en de kwaliteit van werken van een organisatie.

Voorzitter: Vendeline Von Bredow, European Business Editor, the Economist.

Wereldwijd lezerspubliek
The Economist is een internationaal weekblad met verslaggeving, commentaar en analyses op het gebied van politiek, economie, business, wetenschap en technologie. The Economist heeft een wereldwijd publiek van meer dan drie miljoen lezers, grotendeels werkzaam in de top van het politieke en bedrijfsleven. The Economist verschijnt in een oplage van ruim een miljoen en wordt verspreid in meer dan 180 landen.

Informatie:
Het debat 'Women are the most wasted resource in the world' vindt plaats in De Rode Hoed, Keizersgracht 102 te Amsterdam, op donderdag 26 april aanstaande om 19.45 uur. Het debat wordt in het Engels gevoerd. Aanmelden voor dit gratis debat kan door een e-mail te sturen naar info@huijskens-istha.nl.

Note voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw W. Kist van Huijskens & Istha, telefoon: 020 - 68 55 955