Gemeente Harlingen

Bos-projecten start met Workshop Jumpstyle/Streetdance 24-4-2007
Op donderdagmorgen 26 april om 8.30 uur zal wethouder Piet Waaijer op de Jan Ligthartschool het officiële startsein geven voor het BOS project. BOS staat voor: Buurt, Onderwijs, Sport en heeft als doelstelling het bevorderen van de deelname van jongeren aan sport- en bewegingsactiviteiten. Het is daarbij de bedoeling dat scholen, sportverenigingen, buurtwerk en jeugd- en jongerenwerk een samenhangend arrangement van activiteiten aanbieden aan jongeren. De kinderen zullen middels een workshop jumpstyle/streetdance het project van start "jumpen". Vervolgens zal via een estafettevorm de workshop langs alle basisscholen in de gemeente Harlingen gaan. Ook de Maritieme Academie en de RSG Simon Vestdijk zullen aan de workshop jumpstyle/ streetdance meedoen.

Het ministerie van VWS heeft in 2006 voor twee door de gemeente Harlingen ingediende BOS-projecten de maximale subsidie van EUR 200.000 per project toegekend. Genoemde projecten zijn 'Oosterpark in beweging', bedoeld voor 4-12 jarigen in de wijk Oosterpark en 'Jong aan zet' in de leeftijd van 12-19 jaar in de gemeente Harlingen. De projectduur van de projecten is vier jaar. Beide projecten starten in 2007.
Er zal een divers aanbod van activiteiten van start gaan voor alle jeugd van 4 t/m 18 jaar! Daarbij kan men denken aan bijvoorbeeld activiteiten in de vakanties voor kinderen en jongeren, naschoolse sport en spelactiviteiten, project: ontdek je sport voor jeugd van 13-18 jaar, spijkerdorp.