Gemeente Schiedam


April

Oostbewoners en gemeente gaan samen voor een betere wijk

25 april 2007

De bewoners van Schiedam Oost zijn betrokken bij hun wijk. De onlangs gehouden wijkraadpleging leverde ruim 600 ingevulde antwoordformulieren op. Maar liefst 118 bewoners lieten weten ook daadwerkelijk actief te willen zijn in de wijk en er waren 267 liefhebbers die wilden meedingen naar een van de drie Schiedampakketten die door de gemeente waren uitgeloofd. Verantwoordelijk wethouder Maarten Groene zal de pakketten uitreiken tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 26 april van 16.45 tot 17.30 uur in Het Proveniershuys, Overschiesestraat 3a in Schiedam

De wijkraadpleging waarin de bewoners werd gevraagd uit een lijst met 9 verbeterpunten de drie voor hen belangrijkste te kiezen - is geen eindpunt maar een begin. De gemeente is vastbesloten om onder het motto Oost voor elkaar de wijk samen met bewoners en andere betrokken partijen de komende jaren een stevige impuls te geven op tal van vlakken en heeft daarvoor 500.000 beschikbaar gesteld. De prijsuitreiking van donderdag is tevens de start van een zogeheten branding die uiteindelijk een toekomstperspectief op de lange termijn moet opleveren voor de wijk en een prioriteitenlijst met activiteiten die daaraan kunnen bijdragen.

De branding bestaat uit een drietal bijeenkomsten waarin de bewoners samen met professionals aan de slag gaan om de kracht van de wijk en de perspectieven voor de toekomst in beeld te brengen en om te bekijken welke inbreng alle betrokken partijen daarin zouden kunnen hebben.

De wijkraadpleging en de branding moeten leiden tot een in de wijk breedgedragen uitvoeringsplan dat wethouder Maarten Groene in september zal presenteren om het daarna zo snel mogelijk samen met de bewoners in de praktijk te brengen.