Time : 11:05:15
Date : 25 April 2007
Sender Name: Hôpital Académique ERASME ULB

Inhuldiging van de magnetoencefalografie

Donderdag 26 april 2007 om 9.00 uur

Wij hebben het genoegen u uit te nodigen op de persconferentie (dondrdag 26/4 om 9uur) die de inhuldiging van het nieuwe apparaat voor Magnetoencefalografie (MEG) zal voorafgaan.
In het kader van een partnerschap voor klinische research inzake epilepsie, is het Erasmusziekenhuis overgegaan tot de aankoop van een in België uniek apparaat waarmee de elektromagnetische signalen van de hersenen kunnen worden gemeten.
Het gaat om een belangrijke technologische vooruitgang om een inzicht te krijgen in de normale en pathologische hersenwerking, zowel bij de volwassene als bij het kind.
Op basis van 306 in vloeibaar helium (-269°C) ondergedompelde supergeleidende receptoren, kan de MEG op de milliseconde na de belangrijkste hersenfuncties in de ruimte en in de tijd lokaliseren.

Dankzij deze nieuwe technologie kunnen de geneesheren en chirurgen zich steunen op driedimensionale kartografische beelden van de hersenfuncties voor de diagnostiek en de behandeling van hersenpathologieën.
De onderzoekers verkrijgen hierdoor eveneens een beter inzicht in het hersenmechanisme.
Persconferentie zal plaatsvinden om 9 uur op het gebouw dag ziekenhuis - 2 verdiep
De officiële plechtigheid zal plaatsvinden om 10u30 in aanwezigheid van Hare Majesteit Prinses Mathilde die haar bijstand wenste te verlenen aan deze inhuldiging.

Op verzoek van de persdienst van het Koninklijk Paleis, wordt de media gevraagd per team een persoon te voorzien die in het bezit is van een perskaart.

Infos

Alain Heselwood
Pers attaché - Hôpital Erasme - ULB
Tel 02/555.47.30 - 0477/259646