D.U.M.P opent vestiging Den Haag

25.04.2007 / 12:03 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: D.u.m.p.

D.u.m.p.

D.U.M.P opent vestiging Den Haag

Den Haag, 25 april 2007- Donderdag 26 april a.s. opent de D.U.M.P de deuren van haar filiaal in Den Haag. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het monumentale pand op de hoek van de Grote Marktstraat en de Lutherse Burgwal gereed te maken voor het winkelend publiek. In de eerste weken kunnen klanten profiteren van een aantal openingsacties.

Het pand
Al geruime tijd keek men bij de D.U.M.P uit naar een geschikte locatie in Den Haag. Deze heeft men gevonden in het pand op de hoek van de Grote Marktstraat en de Lutherse Burgwal. Met de uitstraling van een groot warenhuis en ca. 800 m2 winkeloppervlak biedt het pand ruimte aan meer dan 30.000 artikelen. ' Wij waren direct onder de indruk van de architectonische schoonheid van het pand, maar er moest nog wel behoorlijk wat gedaan worden om het pand helemaal tot zijn recht te laten komen. Bij de verbouwing is ons uitgangspunt geweest om het pand zoveel mogelijk in haar volle glorie te herstellen. Door niet te kiezen voor schreeuwerige buitenreclame is ook de architectuur aan de buitenkant met veel respect behandeld. Wij zijn als winkel gast in Den Haag en willen graag iets terug geven aan de stad', aldus Ben, directeur van D.U.M.P.

Bijzondere inrichting
Ook voor de interieurbouwers van Roma vormde de schoonheid van het pand een grote bron van inspiratie. De karakteristieke balken en pijlers waren een extra uitdaging in het ontwerp. De vide, die is ontstaan door het uitbreken van een deel van het plafond, vroeg om iets bijzonders. Een kunstproject, bestaande uit ca. 400 beschilderde legerhelmen, vormt nu de beroemde afbeelding van Che Guevara. Andere eye-catchers zijn: 4 levensgrote groene 'Toy Soldiers' en diverse elementen van de Haagse skyline. ' Ook bij de inrichting hebben wij willen breken met de trend, dat tegenwoordig bijna iedere winkel hetzelfde is. Wij bieden het publiek avontuur, zowel in ons assortiment als het interieur', aldus Ben.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Voor de redactie
Voor meer informatie kunt u terecht bij George Maurik, Bedrijfsleider D.U.M.P Den Haag Adres: Grote Marktstraat 5-7
Postcode: 2511 BH Den Haag
Telefoon: 070 -36 00 555
E-mail: info@de-dump.nl
Website: www.de-dump.nl

Achtergrondinformatie:

Dit is D.U.M.P
D.U.M.P (voorheen DUMP 2000) bestaat al sinds 1979 en heeft vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en nu Den Haag. De oorsprong ligt bij legerkleding, -schoenen en aanverwante artikelen. In Rotterdam en de verre omgeving groeide het bedrijf in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw uit tot een begrip en publiekstrekker. Inmiddels is het assortiment veel breder en dieper en hebben de winkels zich ontwikkeld tot ware megastores met meer dan 30.000 verschillende artikelen die uiteenlopen van darts tot kogelvrije vesten. Bekende merken als Eastpak, Life-Line, Nickolson, Gold Digger, Victorinox, Alpha Industries en vele anderen zijn hier allemaal onder een dak te vinden.