Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 26-04-2007

Ramkraak

IJSSELSTEIN In de vroege ochtend van donderdag 26 april werd een ramkraak bij een winkel gepleegd.

Rond 03.40 uur werd met een auto de glazen pui van een winkel aan de Televisiebaan eruit gereden. Vervolgens zijn vermoedelijk drie verdachten de winkel ingegaan en hebben geprobeerd een rolluik open te breken, wat niet lukte. Het is nog niet bekend of de verdachten andere goederen hebben weggenomen.

De drie verdachten zijn vervolgens te voet gevlucht. Het waren vermoedelijk twee licht getinte jongens en een blanke jongen. Eén van hen droeg een witte of lichtgrijze trui, één een donkere mogelijk groene jas en één was geheel in het donker gekleed. Opvallend was dat de verdachten bij de ramkraak een klein model auto hadden gebruikt: een Suzuki Alto. Deze bleek van diefstal afkomstig te zijn.

Getuigen van de ramkraak of mensen die voor, tijdens of na de ramkraak iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Televisiebaan, denk daarbij ook aan de drie verdachten in combinatie met de Suzuki Alto, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Samurai-zwaard

NIEUWEGEIN Een man en vrouw werden op woensdagavond 25 april door een buurman met een zwaard bedreigd.

Rond 20.00 uur belde een 45-jarige man uit Nieuwegein bij zijn 43-jarige buurman aan. Hij herinnerde hem eraan dat hij een toegezegde klus voor het weekend moest hebben afgerond. Het gesprek begon rustig, maar op een gegeven moment wond de 43-jarige buurman zich erg op en ging zijn woning binnen. De 45-jarige man liep weg naar zijn eigen voortuin, waar zijn 42-jarige vrouw stond.

Plotseling kwam de buurman zijn voordeur uit en rende naar de 45-jarige man toe. Hij sloeg hem met een zwaard op zijn arm en hield hem wapen vervolgens bedreigend vlak voor hem. Gelukkig bleef de 45-jarige man rustig en probeerde met woorden zijn door het lint zijnde buurman te kalmeren. Toen de 42-jarige vrouw iets zei, bedreigde de verdachte haar met het zwaard. Zij schrok hevig en rende weg. Daarna liep de verdachte terug naar zijn woning. Niemand liep letsel op.

De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen naar de woning van de verdachte. Daar werd hij aangehouden en in de boeien geslagen. Het zwaard, een souvenir van een vakantie, werd in beslag genomen. Beide slachtoffers deden aangifte van bedreiging.

Poging straatroof

VIANEN Twee verdachten probeerden op woensdag 25 april een man van zijn laptoptas te beroven.

Rond 18.15 uur liep een 59-jarige man uit Vianen over het fietspad van de Groenekade. Daar zag hij dat twee jongens op een bromfiets hem tegemoet kwamen rijden en hem passeerden. Het tweetal keerde en op het moment dat zij weer langs de Vianees reden, pakte de passagier zijn laptoptas beet. De Vianees hield de tas echter zo goed beet, dat de verdachten hun poging de tas te stelen opgaven en ervandoor gingen. Het slachtoffer liep schaafwonden aan zijn rechter onderarm op. Hij deed aangifte van de poging tot straatroof.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 25 april van 10.00 uur tot 11.30 uur en van 13.00 uur tot 14.30 uur verkeerscontroles op de Batauweg gehouden. In totaal werden er vijfendertig bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en niet handenvrij bellen.