Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 26-04-2007

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op woensdagavond werd een ruit vernield van een auto aan de Nieuwe Pijlsweerdstraat. Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie de melding dat een ruit was vernield door een 26 jaar man uit Utrecht.

De man was al verdwenen en in de omgeving werd de vernieler aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden na inbraak

UTRECHT- Op woensdagavond werden twee autodieven aangehouden. Omstreeks 20.30 uur hield de politie onopvallend toezicht in de omgeving van de Croeselaan. Door agenten werd gezien dat twee personen in het zwart gekleed de parkeergarage in liepen. De agenten hadden het sterke idee dat het hier om autokrakers ging. Buiten het zicht van de agenten werd ververvolgens in een auto ingebroken. Een van de krakers was zo slim om zijn jas om te draaien maar, de agenten waren slimmer. Beide mannen, 16 en 17 jaar oud uit Utrecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autokraker gepakt

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een autokraker aangehouden door een agent die aan het hardlopen was. Omstreeks 17.50 uur was een agent aan het joggen over de Westerdijk. Op een gegeven moment reed een 18-jarige jongen de agent voorbij. De agent vertrouwde het niet en zag dat de jongen in de buurt van een mooie auto de bosjes in dook. De agent rende nog een klein rondje en bleef hem in de gaten houden. Zijn vermoeden was juist want kort hierop kwam de jongen de bosjes uit en sloeg de ruit van de auto in en pakte het navigatiesysteem. Een sprintje werd getrokken door de agent en de 18-jarige man uit Utrecht werd direct aangehouden.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 15.30 uur wilde een 43-jarige vrouw uit Utrecht een winkel aan de Hondsrug verlaten zonder twee flessen wijn af te rekenen. Dit werd gezien en de vrouw werd aangehouden. Toen ze werd vastgehouden ging ze verbaal erg tekeer en greep een omstander naar zijn keel. De vrouw werd overmeesterd en aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gesloten verklaring

UTRECHT- Op woensdag werd van 10.00 uur tot 11.00 uur een controle gehouden op de Rijksstraatweg. In totaal werden er 10 bekeuringen uitgeschreven voor hoofdzakelijk en negeren van een geslotenverklaring.