Politie Hollands Midden

Datum: 26 april 2007

De Zilk Politie vordert rijbewijs in De politie heeft in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 april het rijbewijs ingevorderd van een 32 jarige automobilist uit Lisse. Bij een controle om 00.55 uur op de Zilkerduinweg werd vastgesteld dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse waarvan de uitslag 850 ug/l. (limiet 220 ug/l.) was. Het rijbewijs werd dan ook van hem ingevorderde en de politie maakt proces-verbaal op.

Hillegom Aanhouding van doorrijder De politie heeft woensdagavond 25 april rond 21.45 uur op de Parallel Boulevard in Noordwijk een 33 jarige automobilist uit Noordwijkerhout aangehouden voor doorrijden na aanrijding. De man was kort daarvoor in op de Hoofdstraat in Hillegom in een bocht tegen een lichtmast gereden. De lichtmast liep daardoor schade op. Getuigen meldden de politie dat de automobilist er vervolgens vandoor ging. Aan de hand van het genoteerde kenteken had de politie een vermoeden in welke omgeving ze het moesten zoeken. In Noordwijk zagen ze de auto rijden en hielden de automobilist aan. De politie maakt proces-verbaal op voor doorrijden na aanrijding.

Noordwijk Politie agent geslagen Een 16 jarige Noordwijkerhoutse is op dinsdag 24 april, rond 11.10 uur, aangehouden nadat zij een politieagent in het gezicht geslagen had. De Noordwijkerhoutse reed op haar scooter over de Leeweg toen zij opgemerkt werd door twee agenten. De agenten zagen dat zij met hoge snelheid zonder helm reed. Zij hielden haar staande en schreven een bekeuring uit vanwege het niet dragen van de helm. Zij reageerde agressief en gaf op een gegeven moment een van de agenten een slag in het gezicht. Vanwege het protocol geweld tegen ambtenaren is zij vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie tolereert geen geweld tegen ambtenaren en tegen de Noordwijkerhoutse wordt dan ook proces-verbaal opgemaakt.

Katwijk Aanhouding voor geweldpleging De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een vrouw uit Katwijk. Woensdagavond 25 april kreeg de politie rond 17.00 uur een melding dat de vrouw in haar woning zou zijn mishandeld door haar vorige relatie. De vrouw was geslagen en moest voor behandeling van het opgelopen letsel naar het LUMC. Een 45 jarige man uit Amsterdam werd als verdachte in deze zaak aangehouden. Hij is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Oegstgeest Fietser doorgereden na aanrijding De politie is op zoek naar een fietser die er woensdagmiddag 25 april rond 16.00 uur de oorzaak van is geweest dat er bij de rotonde Abtspoelweg met de Lange Voort een aanrijding ontstond met een 48 jarige fietsster uit Oegstgeest. De vrouw kwam daarbij ten val en raakte gewond. Zij werd met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis. De veroorzaker reed door.

Waddinxveen Aanrijding tussen fietser en auto Een 50 jarige racefietser uit Zoetermeer verleende woensdagmiddag 25 april rond 16.50 uur op een kruising in de Zuidelijke Dwarsweg geen voorrang aan een 28 jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel. De fietser reed tegen de zijkant van de auto aan, kwam ten val en liep letsel op aan de pols. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Lange Land ziekenhuis.

Nieuwerkerk a/d IJssel Onderzoek naar geweldpleging De politie doet onderzoek naar een geweldpleging dat zich woensdag 25 april rond 18.20 uur op het Lupineveld voordeed. Daar kwamen drie mannen uit Nieuwerkerk aan den IJssel van 18, 20 en 27 jaar elkaar tegen. Na een woordenwisseling ontstond een vechtpartij waarbij ook een ruit sneuvelde van de auto waarin de oudste man zat. De politie wist de gemoederen te bedaren en nam de 18 en 20 jarige mee naar het bureau voor het verhoor. Zij werden later op de avond weer huiswaarts gestuurd. Ook de 27 jarige zal worden gehoord.

------------------------------------------------ einde berichten -----------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --