Gemeente Heiloo


B&W helpen mee: als controleurs tijdens het verkeersexamen

Op donderdag 26 april a.s. helpen burgemeester Hans Romeyn en wethouder Rob Opdam mee bij het praktisch verkeersexamen van basisschoolleerlingen in Heiloo. Het verkeersexamen wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland, de afdeling Heiloo. De burgemeester en wethouders van Heiloo steken onder het motto B&W helpen mee letterlijk de handen uit de mouwen.

Aan het verkeersexamen doen de groepen 7 en 8 van zes basisscholen in Heiloo mee. De deelnemende scholen zijn: De Zuidwester, De Duif, De Willibrordschool, Meander, Jan van Rijckenborghschool, Springschans (Oost en Centrum). Dit jaar fietsen in totaal 163 leerlingen de zes kilometer lange route door Heiloo. Het verkeersexamen heeft als doel dat kinderen bewust en veilig kunnen deelnemen aan het verkeer.

Het examen
De fietsroute start op de parkeerplaats bij zwembad Het Baafje. De eerste school start vanaf 8.30 uur. Voordat de leerlingen van start gaan worden hun fietsen gecontroleerd (vooral de remmen en de fietsbel) en krijgen de leerlingen een hesje met een nummer. Vervolgens starten ze om de minuut. Langs de route zijn tien controleposten waar (verkeers)ouders de verrichtingen van de leerlingen beoordelen. Na ongeveer een half uur hebben de leerlingen de route gefietst en komen ze terug op de parkeerplaats. Daar leveren de leerlingen hun hesje in en krijgen ze in afwachting van de andere klasgenoten iets lekker. Pas later op de middag worden de afgelegde examens beoordeeld, waarna duidelijk wordt welke leerlingen het examen behaald hebben.

B&W helpen mee
Met de werkzaamheden in het kader van B&W helpen mee willen de burgemeester en de wethouders bereiken dat de inwoners van Heiloo hen gemakkelijk kunnen benaderen. Daarnaast willen zij zoveel mogelijk in contact komen met de inwoners, om te horen wat er leeft in Heiloo.

Ook opgeven voor b&w helpen mee?
Verenigingen die ook willen dat twee collegeleden hen komen helpen bij hun activiteiten, kunnen een e-mail sturen naar info@heiloo.nl o.v.v. b&w helpen mee. Ook kunnen ze bellen met het secretariaat van b&w, telefoonnummer 072 535 66 09.