Gemeente Geldermalsen

Het jaar 2006: financieel goed voor Geldermalsen


26 april 2007 - Het is zo langzamerhand geen verrassend nieuws meer, opnieuw heeft de gemeente Geldermalsen financieel gezien een goed jaar achter de rug.

Bij de Eindejaarsnota 2006 werd er een financieel overschot verwacht van 1.770.000,--, exclusief de grondexploitatie. Door de gemeenteraad werd besloten dit geld voor verschillende doeleinden te reserveren zoals de herinrichting van het Dorpsplein in Beesd, de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, digitalisering van gemeentelijke dienstverlening, het Beheerplan Groen en de aanpassing/verfraaiing van de Markt in Geldermalsen. Het geld werd dus eigenlijk al voor de afsluiting van het jaar wegbestemd, er bleef nog
5.000,-- over. Vervolgens kwamen er toch nog wat tegenvallers was er op onderdelen nog enige correctie nodig, met als resultaat een negatief saldo van 156.000,-- (opnieuw exclusief grondexploitatie) wat ten laste van de algemene reserve komt.

Daar staat tegenover een positief resultaat vanuit de grondexploitatie van 5.423.000,--. Het jaar 2006 sluit hierdoor af met een positief saldo van ( 5.423.000,--. minus 156.000,-- =) 5.267.000,--. Een boekhoudkundig correcte weergave van de feiten. Je kunt echter spaarpotjes pas vullen wanneer je gespaard hebt. Wanneer je daarom het wegbestemde geld mee zou tellen, komt het positieve saldo (inclusief de tegenvallers en correcties) een stuk hoger uit en wel op ruim 7,0 miljoen.

Op dit moment is de accountant nog bezig met het controleren van de Jaarrekening. Afhankelijk van de uitkomst hiervan kan het resultaat nog wijzigen.