Partij van de Arbeid

Partijbestuur afgetreden

26-04-2007 10:19

Het partijbestuur van de PvdA heeft, geconfronteerd met het plotselinge vertrek van Michiel van Hulten, besloten de verantwoordelijkheid te nemen voor de ontstane situatie in het partijbestuur en per direct af te treden. Er is een interim-bestuur aangesteld, dat als taak krijgt de verkiezing en benoeming van een nieuw partijbestuur voor te bereiden, lopende zaken te behartigen en een vervroegd congres in het najaar te organiseren. Het interim-bestuur staat onder leiding van oud-partijvoorzitter Ruud Koole.

Het partijbestuur hecht er aan te verklaren dat verschil van inzicht rond koers of partijvernieuwing daarbij geen rol speelde; het gebrek aan vermogen om daar gezamenlijk vorm aan te geven, wel. De komende maanden is het essentieel dat een hecht samenwerkend bestuur onder gezaghebbend voorzitterschap het belangrijke in gang gezette werk inzake de partijvernieuwing en de verwerking van de binnenkort te verwachten aanbevelingen van de commissie-Vreeman, ter hand kan nemen. Zulks was nu, ondanks de grote inzet en betrokkenheid van elk lid, onvoldoende het geval.

Vervolgens is door de adviserende leden van het partijbestuur een beroep gedaan op de vice-voorzitter en de internationaal secretaris (beide in functie gekozen), deel uit te gaan maken van een interim bestuur dat als taak krijgt de verkiezing en benoeming van een nieuw partijbestuur voor te bereiden, lopende zaken te behartigen en een deze periode afrondend vervroegd congres in het najaar te organiseren. Namens alle aanwezigen is Ruud Koole gevraagd om als voorzitter van dit bestuur te fungeren en is Trude Maas gevraagd als lid toe te treden. Zij hebben hier beide in toegestemd. Op korte termijn zal tevens een interim-penningmeester worden gezocht.

De adviserende leden hebben tevens aan alle aftredende bestuursleden verzocht hun ervaring en inzet op de hen in het aftredende bestuur toevertrouwde terreinen, aan te wenden ter ondersteuning van het interim-bestuur. Zij hebben daar allen mee ingestemd.