Gemeente Breda

College stelt ontwerp fietsverbinding naar Effen, Rijsbergen, Zundert definitief vast

Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitieve ontwerp vastgesteld van het nieuwe fietspad langs de Zuidelijke Rondweg, gedeelte Dr. Batenburglaan tot parallelweg bij Exxon Benelux.

Met dit stuk fietspad verbetert de fietsverbinding van Breda naar Effen, Rijsbergen en Zundert. Het definitieve ontwerp is tot stand gekomen na een consultatieperiode in maart dit jaar.

Details fietspad

Vanaf de Rijsbergseweg tot aan de Dr. Batenburglaan loopt nu al, direct evenwijdig aan de zuidzijde van de Graaf Engelbertlaan, een fietspad. Het nieuwe fietspad sluit bij de Dr. Batenburglaan hierop aan, loopt eveneens aan de zuidzijde van de Graaf Engelbertlaan en komt uit op de bestaande parallelweg bij Exxon Benelux.

Deze parallelweg zal vanaf de ingang van Exxon Benelux tot het Zaartbos alleen nog toegankelijk zijn voor fietsverkeer. Dit gebeurt door bij beide punten maatregelen te treffen om autoverkeer tegen te houden en door het bestaande asfalt te vervangen en wegmarkeringen aan te brengen. Het Zaartbos blijft via de straks doodlopende parallelweg alleen nog voor onderhoudsvoertuigen bereikbaar via de Ruitersboslaan.

Bij de Mastbosstraat en de Diaconessenweg komen twee voetgangersoversteekplaatsen en de verkeerslichten daar worden aangepast aan de nieuwe situatie.

De werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad starten eind 2007.

Breda, 25 april 2007