Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 26-04-2007

Aangehouden voor heling

AMERSFOORT De politie heeft woensdag 25 april meerdere verdachten aangehouden voor heling.

Rond 17.30 uur werden twee Amersfoorters, 16 en 22 jaar, gecontroleerd op het Euterpeplein toen zij daar op een bromfiets reden. De bestuurder probeerde nog aan de controle te ontkomen door weg te rijden maar ging onderuit in een bocht.

De bromfiets is voor nader onderzoek in beslag genomen omdat deze vermoedelijk is gestolen. De beide verdachten zijn ingesloten in het politiebureau.

Later op de avond, om 21.25 uur, werden drie inwoners van Amersfoort, tussen 30 en 51 jaar oud, aangehouden voor heling van een fiets. Een getuige had gezien dat twee van de mannen aan een fiets zaten te morrelen op de Hogeweg. De agenten troffen de mannen aan op de Colombusweg en stelden een onderzoek in. De bewuste fiets werd aangetroffen op de Hogeweg en bleek in december 2006 te zijn gestolen. Een door hen gebruikte betonschaar werd eveneens aangetroffen en in beslag genomen. Uit het onderzoek bleek dat zij de afgesloten fiets hadden gekocht van de 51-jarige verdachte voor 40 euro. Ook deze Amersfoorter werd aangehouden en ingesloten.

Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt voor heling.

Belediging

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond om 19.45 uur een 34-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor belediging.

De man reed met zijn fiets op de Stadsring. Ter hoogte van de kruising met de Arnhemseweg negeerde hij het rode licht, dit zeer tot onvrede van andere weggebruikers, en spuugde hij uitdagend voor de politieauto op de weg. De agenten hielden de man aan voor belediging en gaven hem een bekeuring voor het rijden door rood licht.

Hennep

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmorgen om 02.10 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning op de Enk.

Naar aanleiding van een melding dat er zou worden ingebroken in de woning namen de agenten poolshoogte. Via een openstaand raam kwamen zij binnen, waarbij in een slaapkamer een oogstrijpe plantage werd aangetroffen. 157 Planten en de complete inrichting werden in beslag genomen.

Een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij wordt ingesteld.

Auto-inbrekers aangehouden

AMERSFOORT Op donderdag 26 april om 03.55 uur heeft de politie twee inwoners van Soest en Krimpen aan den IJssel aangehouden voor het plegen van een auto-inbraak op de Ganzenstraat.

Een getuige hoorde glasgerinkel en vermoedde dat er werd ingebroken in een auto. Zij belde de politie, die direct ter plaatse ging. De verdachten, beiden 26 jaar oud, werden aangetroffen in een opengebroken garagebox en werden aangehouden. In de auto waar zij in zaten, lag ook een grote hoeveelheid steigerklemmen. De verdachten, die ook gesignaleerd stonden voor andere strafbare feiten, werden ingesloten in het politiebureau.

Verdacht

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmorgen om 04.45 uur een 53-jarige Amersfoorter aangehouden voor de diefstal van metaal.

De politie kreeg de melding dat er op de Verdiweg een bushaltehokje gesloopt zou worden. Dit bleek niet het geval te zijn maar wel lag er onder de bosjes bij de bushalte een grote zinken plaat. Volgens getuigen was de man die daarmee bezig was geweest, weggerend in de richting van het Valleikanaal. Op basis van het verstrekte signalement troffen de agenten de verdachte aan in de nabijheid van het kanaal waar hij trachtte zich te verstoppen. Hij werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de zinken plaat.