Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Mediamarkt en woontorens op Beijerkop-Oost

Op woensdag 28 maart hield de deelgemeente een informatieavond over de plannen voor de Beijerkop-Oost. In het kader van de wettelijk voorgeschreven procedures had dat een inspraakavond moeten zijn in plaats van een informatieavond.

Daarom organiseert de deelgemeente op donderdag 3 mei alsnog een inspraakavond over het onderwerp. De bijeenkomst vindt plaats in het Kopblok, Riederlaan 200 en begint om 19.30 uur. Komt u ook?

In het plan zijn geen veranderingen opgetreden. Het is de bedoeling dat er een complex komt met op de begane grond een Mediamarkt (op de kop van de Beijerlandselaan) met daarboven 76 woningen.

Positief
Het dagelijks bestuur heeft positief geoordeeld over de planvorming tot op heden en is voornemens om voor het verlenen van de bouwvergunning vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan. De raadscommissie Hillesluis/Afrikaanderwijk is reeds geïnformeerd over de nieuwbouwplannen.

Appartementen
Boven het filiaal van de Mediamarkt is een woongebouw gepland met twee torens: één van 29 meter (zes woonlagen) en één van 49 meter (veertien woonlagen) hoog. Daarin komen 61 appartementen. Aan de kant van de Beverstraat worden nog eens 15 stadskoopwoningen neergezet, deze bestaan uit vier woonlagen.

Parkeerhof
Er komt een parkeerhof die ruimte biedt aan 71 parkeerplaatsen en bereikbaar is via een poort aan de Beverstraat. Voor de rest van de parkeerbehoefte wordt er een nieuwe ondergrondse parkeergarage langs de Colosseumweg gerealiseerd, waar plaats is voor 220 autos. De leveranciersingang van de Mediamarkt komt aan de Beverstraat.

Planning
Het ligt in de bedoeling om nog dit jaar te starten met de voorbereidende werkzaam-heden. Het complex is naar verwachting begin 2009 gereed. De plannen liggen van 5 april tot 17 mei 2007 ter inzage in het deelgemeentekantoor, Maashaven O.z. 230.

Informatie
Voor meer informatie over deze bewonersbrief kunt u bellen met Henk Koedijk, programmaleider Fysiek van de deelgemeente Feijenoord, via (010) 291 60 54.