Politie Haaglanden

Persberichten 26 april

Haaglanden, 26-04-2007

Man aangehouden voor wapenbezit
Den Haag Een 37-jarige Hagenaar is gisteren woensdag 25 april omstreeks 09.55 uur in een slaapgelegenheid voor dak en thuislozen aan de Nieuwboerweg aangehouden. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Zowel de man als het vuurwapen zijn meegenomen naar een politiebureau voor onderzoek. De politie onderzoekt hoe de man aan het wapen is gekomen.

Alcoholcontrole
Den Haag - Bij een alcoholcontrole op de Korte Vijverberg heeft Politie Haaglanden woensdagavond tussen 21.00 uur en 22.30 uur 88 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zij bliezen respectievelijk 200, 260 en 330 ugl. Tegen de laatste twee bestuurders werd een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Bij een controle op de Anna Paulownastraat werd om 21.05 uur een 55-jarige Hagenaar gecontroleerd. Hij blies bij de ademanalyse 475 ugl. Aangezien hij voor de vierde keer in vijf jaar werd bekeurd voor rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Zonder rijbewijs achter het stuur
Den Haag - Surveillerende agenten controleerden donderdagmorgen omstreeks 04.00 uur de bestuurder van een personenauto op de Ruijsdaelstraat. De man, een 36-jarige Hagenaar, viel de agenten op omdat hij slingerend over de weg reed. Bij de controle bleek de man te rijden zonder rijbewijs. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Betrapt bij handel in narcotica
Den Haag - Naar aanleiding van een anonieme tip over een aflevering van verdovende middelen controleerde de politie woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur een woning aan de Bakhuizenstraat. In de woning werd een man aangetroffen die 2,8 gram cocaïne in zijn bezit had. Hierop is de man, een 47-jarige Hagenaar, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Fietsendieven op heterdaad betrapt
Den Haag - De politie hield op woensdag 25 april om 14.15 uur op het Van Duijnwater twee 16-jarige Hagenaars aan als verdachten van fietsendiefstal. Een 47-jarige Haagse zag dat haar fiets werd gestolen en belde de politie. Door middel van een goed signalement van zowel de verdachten als de gestolen fiets, hielden agenten de verdachten aan en kon de fiets terug naar de eigenaresse.

Snelheidscontrole
Den Haag - Agenten controleerden op woensdag 25 april tussen 13.00 uur en 16.30 uur op de Machiel Vrijenhoeklaan van 375 bestuurders de snelheid. Vijf bestuurders kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximale snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/u.

Jong geleerd, oud gedaan
Leidschendam - De politie hield woensdag 25 april om 16.00 uur een 14-jarige jongen aan op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had in een winkel aan de Rozemarijn enkele dure ringen gestolen en was hierna weggelopen. Op basis van het signalement dat door de 33-jarige benadeelde was doorgegeven, wist de politie de jongen uit een tram te halen. Bij zijn fouillering troffen zij de drie ringen ter waarde van
1.260 euro. De jongen moet zich op een later moment voor de kinderrechter verantwoorden. Hij werd opgehaald door zijn moeder.

Verdachten fietsendiefstal aangehouden
Wassenaar - De politie hield donderdagochtend 26 april om 01.20 uur twee jongeren (beiden 17 jaar) aan op verdenking van diefstal van een fiets. Agenten zagen de twee jongens op de Van Duivenvoordelaan bij een fietsenstalling staan. Zij vertrouwden het niet en stelden een onderzoek in. Korte tijd later zagen zij de twee met een fiets lopen waarvan het slot er nog omheen zat. Bij het zien van de agenten trachtten beiden zich aan hun aanhouding te ontrekken door zich in de struiken te verstoppen. De agenten visten ze echter uit de struiken en hielden ze aan.

Fietser belandt op motorkap
Rijswijk Een 14-jarige fietser uit Rijswijk raakte woensdag 25 april rond 15.30 uur gewond bij een aanrijding met een 31-jarige automobilist. Het slachtoffer stak Schaapweg over toen een automobilist hem niet meer ontwijken. De 14-jarige belandde op de motorkap. De GGD vervoerde hem met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Dertien van de 320 te snel
Rijswijk De politie hield woensdag 25 april tussen 07.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole met de lasergun op kruising van de Laan van Vredenburch met de Prinses Beatrixlaan. Van de 320 passanten overschreden dertien automobilisten de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

Politie rolt twee hennepkwekerijen op
Westland - De woningbouwvereniging kreeg van bewoners van de Rozemarijn in Wateringen een melding dat de stroom regelmatig uitviel. Bij onderzoek vonden zij bij een van de bewoners op zolder apparatuur voor een hennepkwekerij . De politie nam op 25 april om 11.30 uur de apparatuur in beslag en hield de 61-jarige bewoner aan. In Honselersdijk vond de politie in een tuinschuur een omvangrijke hennepstekkerij, waar een 24-jarige man uit Monster aan het werk was met 6.883 stekken. In de woning hield de politie een 31-jarige man uit Honselersdijk aan. In de woning was de eerste etage en zolder ingericht met hennepplanten. Ook werd de stroom illegaal afgetapt. Beide mannen zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Vroege borrel
Delft - Politieagenten troffen woensdag 25 april om 10.00 uur een 58-jarige Delftenaar enigszins verdwaasd naast zijn auto op de Kruithuisweg aan. De man had op de kruising met de Tanthofdreef een verkeerslicht omver gereden. De politieagenten die de man aanspraken constateerden dat de man onder invloed van alcohol was. Hoewel de man verklaarde slechts vijf borrels te hebben gedronken blies hij 1015 ugl. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Rotterdamse veelpleger aangehouden
Delft - Een 21-jarige vrouw uit Rotterdam werd woensdag 25 april om 18.30 uur aangehouden. De vrouw werd betrapt in een winkel aan de Vrijheidslaan op het moment dat zij de winkel wilde verlaten en daarbij het alarm afging. Beveiligingspersoneel hield de vrouw aan, waarna bleek dat zij onder haar rok in een schort acht flessen wasverzachter had verstopt. Zij kreeg een proces-verbaal wegens diefstal.

Vier winkeldieven opgepakt
Zoetermeer De politie hield op aanwijzing van de beveiliging van een warenhuis aan het Theaterplein drie mannen en één vrouw in de leeftijd van 19 tot en met 21 jaar uit Litouwen aan voor winkeldiefstal. De vier hadden kleding bij het warenhuis gestolen en brachten de kleding vervolgens naar een auto. Toen de agenten deze auto controleerden, troffen zij twee rugtassen vol met kleding aan en namen de goederen in beslag. De recherche sloot de verdachten in en onderzoekt de zaak.

Bekende klanten
Zoetermeer - De beveiliging betrapte 25 april om 20.00 uur twee mannen op oplichting in een doe-het-zelfzaak in Naaldwijk. De Hagenaars, 19 en 21 jaar, hadden een aggregaat ter waarde van 695 euro in een magnetrondoos van 49 euro gestopt en probeerden die af te rekenen. De mannen zijn geen onbekenden voor de politie en zitten nog vast.

50 km/uur te snel
Zoetermeer - De politie nam 25 april om 20.15 uur het rijbewijs in van een snelheidsduivel op de Oostweg. Hij werd geklokt met een gecorrigeerde snelheid van 131 km/uur. Aangezien dat meer dan 50 km/uur te snel is, kreeg de 18-jarige Delftenaar een proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Kop-staart: vier auto's en twee gewonden
Zoetermeer - Op de Zwaardslootseweg botsten in de ochtend van 25 april vier auto's op elkaar. Op de rotonde van de Muzieklaan stond een file waar alle vier de bestuurders achterop reden. Twee vrouwen uit Zoetermeer (29 en 26 jaar) moesten voor controle naar het ziekenhuis.