PvdA Rotterdam


PvdA komt op voor Mekan

Do 26 Apr 2007 - Redactie
PvdA komt op voor Mekan

Mekan dreigt te moeten sluiten. De PvdA vindt het belangrijk dat deze organisatie die vooral Turkse en Marrokkaanse ouderen bereikt blijft bestaan.

Mekan is een organisatie voor Turkse en Marrokaanse ouderen. Zij hebben diverse ontmoetingsruimten in Rotterdam. In deze centra kunnen de ouderen cursussen en activiteiten volgen. Ze worden ook geholpen met bijvoorbeeld het invullen van belastingformulieren en ze kunnen er terecht voor een kopje koffie of thee.

Mekan verkeert momenteel in financiële moeilijkheden. Na sluiting van het centrum in Charlois lijkt nu ook het centrum in Delfshaven eenzelfde lot beschoren. Zorginstellingen zoals Zorgcompas en Thuiszorg Rotterdam hadden vorig jaar beloofd tweederde van de financiering van Mekan voor hun rekening te zullen gaan nemen. Deze organisaties verkeren nu echter in financieel zwaar weer en willen Mekan niet langer overeind houden.

De PvdA heeft in november 2006 samen met het CDA een motie ingediend in de gemeenteraad waarin de beide partijen het College opdroegen samen met de deelgemeenten en de partners te zoeken naar oplossingen om Mekan overeind te houden. Deze motie is met brede steun van de raad aangenomen. PvdA-raadslid Matthijs van Muijen: "Het zou jammer zijn als de ouderen van Mekan nergens meer terecht kunnen. Het is ook voor zorginstellingen lastig om allochtone ouderen te bereiken. Wij willen dat Mekan open kan blijven en dat er anders alternatieven komen, waar de ouderen toch bijeen kunnen komen".

Van Muijen zal samen met Karen Duys (CDA) deze zaak wederom aan de kaak stellen in de gemeenteraad. De schriftelijke vragen die Van Muijen hierover stelde zullen vandaag door het college beantwoord worden.

Dossier


* Matthijs van Muijen