Gerechtelijke organisatie

Zes jaar cel voor dodelijk ongeval

's-Hertogenbosch, 26 april 2007 - De rechtbank in âs-Hertogenbosch heeft vanochtend een twintigjarige man uit âs-Hertogenbosch veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaren en een ontzegging van de rijbevoegdheid van tien jaren.

De rechtbank acht de man -die geen rijbewijs heeft- schuldig aan roekeloos rijgedrag op 24 november 2006. De man reed onder invloed van alcohol te hard over de Hekellaan waar hij twee vrouwen aanreed op een voetgangersoversteekplaats. Een vrouw overleed, de andere vrouw raakte zwaar gewond.

De rechtbank rekent het de man onder meer zwaar aan dat hij zich om het lot van de slachtoffers volstrekt niet heeft bekommerd. Integendeel: hij is na de aanrijding doorgereden totdat de auto niet meer verder kon rijden en is vervolgens âalleen maar denkend aan zijn eigen verwondingen- naar het ziekenhuis gegaan. Bovendien tilt de rechtbank zwaar aan het feit dat hij het strafbare feit heeft gepleegd kort na een eerdere veroordeling voor rijden onder invloed. Tot matiging van de straf -die ook werd opgelegd voor het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letstel in een andere zaak- heeft geleid dat de man enigszins verminderd toerekeningsvatbaar moet worden geacht.

LJ Nummer

BA3860

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 26 april 2007 Naar boven