Gemeente Leeuwarden

Afscheid raadslid Douwe Kiestra (VVD)

Bron: gemeente Leeuwarden (26-04-2007) VVD raadslid Douwe Kiestra heeft woensdag 25 april afscheid genomen van de gemeenteraad van Leeuwarden. Vanwege zijn nieuwe baan als manager huisvesting bij Zorgcombinatie Noorderboog in Meppel kan hij onvoldoende tijd vrijmaken om het raadswerk goed uit te voeren en heeft hij de moeilijke keuze gemaakt om de raad te verlaten.

Douwe Kiestra werd op 27 mei 2002 gemeenteraadslid, nadat de VVD tot het college toetrad en Arno Brok wethouder werd. Douwe had als uitgangspunt om drie periodes vol te maken. `Vier jaar om het te leren, vier jaar om goed werk te leveren en vier jaar om nieuwe bloed te begeleiden, want vernieuwing is hard nodig in deze raad,' aldus Kiestra in zijn afscheidstoespraak.

Burgemeester Geert Dales stond nog even stil bij een aantal belangrijke momenten uit Douwes carrière als raadslid. `Douwe heeft zich breed gemanifesteerd in de raad. Hij heeft zich erg ingezet voor het dubbelgebruik van sportcomplex Wiarde door de voetbalclubs Blauw-Wit en FVC.
Verder had Douwe een belangrijke rol bij de motie over de wijze van aanbesteding van zwembad Kalverdijkje. Dit heeft de gemeente veel financieel voordeel opgeleverd, ook bij later aanbestedingen. Één van de laatste wapenfeiten van Douwe is de proef met kunstgras bij het Valeriusplein. Hiervoor was ook de minirotonde bij Us Mem in beeld, maar daar heet het college zich hevig tegen verzet. Een koe op kunstgras kan echt niet.'

Douwe Kiestra wordt in de gemeenteraad opgevolgd door Sieds Brouwer.