Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Twee mannen aangehouden voor bedreiging en belediging

Giethoorn, 26-04-2007

Woensdagmiddag 25 april omstreeks 17.15 uur werd gemeld dat twee, vermoedelijk dronken, personen aan de Beulakerweg in Giethoorn in een personenauto wilden gaan rijden. Ter plaatse twee mannen, 33 en 35 jaar uit Emmeloord, aangetroffen, die een auto aan wilden duwen. Volgens hen zat er geen benzine meer in. Beiden riekten naar inwendig gebruik alcohol en waren onvast ter been, spraken soms met dubbele tong. De 33-jarige man

verklaarde de bestuurder te zijn. De blaastest op straat gaf als uitslag F. De man werd meegenomen naar het bureau in Steenwijk om een rijverbod op te maken. De man werd daarna heengezonden. Later op de avond kwam er een overlastmelding dat de desbetreffende personen vervelend waren op de Hogewal. De personen werden daar onder invloed aangetroffen. De 35-jarige man riep beledigingen naar de politiemensen. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en belediging ambtenaar in functie.

Tevens is de andere man aangehouden terzake openbare dronkenschap. In de politieauto begon ook deze man de politiemensen te bedreigen en beledigen.De twee mannen zijn ingesloten te Zwolle.