ABVAKABO FNV

Goede CAO voor medewerkers jeugdzorg

Er is een principe akkoord bereikt voor een cao in de Jeugdzorg. De salarissen gaan er op 1 mei 2 procent op vooruit. Op 1 januari 2008 volgt een verhoging van 0,5 procent. De cao geldt voor 25.000 werknemers en loopt tot 1 mei 2008.
De vaste eindejaarsuitkering wordt verhoogd met 0,55 procent en de resultaat afhankelijke uitkering met 1,15%. Zo is een 13de maand van 8,3 procent een feit.

De werkgevers betalen de volledige WGA premie. De vergoeding voor ziektekosten verdubbelt van 10 naar 20 euro per maand. De bedrijfhulpverleners krijgen als blijk van waardering 150 euro per jaar aan vergoeding.

Daarnaast zijn concrete afspraken gemaakt om de werkdruk terug te dringen die uiterlijk medio 2008 gerealiseerd moeten zijn. De cao partijen gaan richtlijnen opstellen voor normeringen. De medewerkers in de toegang bij de bureaus jeugdzorg, de reclassering en de ambulante hulpverlening van de zorgaanbieders krijgen als eerste richtlijnen.

Verder zijn er studieafspraken gemaakt over een professioneel statuut. Daarin is aandacht voor veiligheid en bescherming.