Ingezonden persbericht


Datum: 26 april 2007

Jonge Socialisten zien hun mening vertolkt in besluit PvdA-bestuur

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) zijn tevreden met het besluit van het voltallige PvdA partijbestuur om op te stappen. Zij brachten dit voorstel gisteren in de media en het partijbestuur naar voren. Zij zagen zich hierin gesteund door de adviserende leden van het bestuur, te weten de fractievoorzitters en de politiek leider. Peter Scheffer, voorzitter van de JS, spreekt van een solidair besluit: "Het is goed dat niet alleen de voorzitter, maar ook de betrokken bestuursleden hun conclusie trekken."

De consequentie van het JS-voorstel is dat er op korte termijn een partijcongres met nieuwe bestuursverkiezingen zal komen. Scheffer: "We vertrouwen op de democratie binnen de PvdA. Ik ben ervan overtuigd dat de partij een fris en capabel nieuw bestuur zal kiezen dit najaar."

De PvdA moet volgens de Jonge Socialisten de onrust en zelfkastijding nu achter zich laten. "De val van dit bestuur moet niet voor niets zijn geweest. Dit hoofdstuk is afgesloten en we moeten weer op een positieve manier naar de toekomst kijken," aldus Scheffer."

----------

Peter Scheffer, voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA 06 388 20 566
pscheffer@js.nl

Kido Koenig, vice-voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA 06 388 20 572
kkoenig@js.nl