NMI-directeur Paul Walters vertrekt

26.04.2007 / 12:10 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nederlands mediation instituut

Nederlands mediation instituut

NMI-directeur Paul Walters vertrekt

NMI-directeur mr. Paul Walters beëindigt per 1 juni zijn functie bij het Nederlands Mediation Instituut (NMI). Walters heeft vanaf het begin van het NMI, in 1998, de dagelijkse leiding van de organisatie gehad. 'Lag de nadruk in de afgelopen periode vooral op verbreding en ontwikkeling, in de toekomst komt het aan op verdere positionering en professionalisering. Dat vergt een andere aansturing. De ruimte daarvoor moet het NMI krijgen en nemen', aldus de scheidend directeur.

Volgens de NMI-voorzitter Els H. Swaab heeft Walters als directeur van het NMI een krachtige impuls gegeven aan de ontwikkeling, bekendheid en toepassing van mediation in Nederland: 'Mede dankzij hem is mediation niet meer weg te denken uit de wereld van de alternatieve geschillenoplossing. Walters heeft goed werk verricht; het NMI is hem daar veel dank voor verschuldigd'.

Het NMI-bestuur wijst op de vele verdiensten van Walters, waaronder het, in samenwerking met alle betrokkenen, tot stand brengen van een geobjectiveerde kwaliteitsborging voor mediators in Nederland. Deze door het NMI geïnitieerde certificering van mediators werd in 2003 operationeel en is inmiddels regel bij de doorverwijzing door gerechten en juridische loketten naar mediators. Inmiddels geniet mediatorcertificering ook internationale bekendheid en waardering hetgeen onder meer blijkt uit het feit dat het Europees Parlement dit systeem heeft aangewezen als instrument voor kwaliteitsborging in het kader van de ontwerprichtlijn voor mediation die op dit moment in Brussel in procedure is.

Het bestuur zal de functie van directeur voorlopig ad-interim laten waarnemen.

Het NMI fungeert als onafhankelijke, landelijke kwaliteitsorganisatie voor mediation in Nederland. Doel van het NMI is het creëren van een structurele plaats en functie voor mediation binnen het maatschappelijk bestel. Het NMI accrediteert en registreert mediators.


Noot voor de redactie(