Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 26-04-2007

Ongeval met letsel
Woensdagmiddag raakte een 84-jarige man uit Westerbork gewond bij een verkeersongeval waarbij hij als inzittende van een taxi betrokken raakte. Een 24-jarige militair uit Zwolle sorteerde met zijn jeep voor op de Asserweg om linksaf te slaan richting oefenterrein. Een daarachter rijdende taxi, bestuurd door een 59-jarige man uit Hoogeveen, stopte en stond achter de jeep. Een 28-jarige vrouw uit Assen zag te laat dat de taxi stilstond waarop ze met volle snelheid tegen de achterzijde van de taxi botste. Deze taxi op zijn beurt botste tegen de achterzijde van de jeep. De 84-jarige inzittende van de taxi liep hoofd- en borstletsel op. Hij werd door de brandweer uit de taxi bevrijd en naar het Wilhelminaziekenhuis overgebracht. (07-134456)

EMMEN Woensdagmiddag raakte een 43-jarige vrouw uit Emmen gewond toen zij op haar fiets de Brinkenweg overstak. Zij zag een naderende auto, bestuurd door een 59-jarige man uit Emmen, niet waardoor zij aangereden werd. Door deze aanrijding brak zij haar been, zij werd per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis. (07-134545)

Beginnend bestuurders in de fout
WEITEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag hebben agenten een 22-jarige man uit Nieuw Schoonebeek gecontroleerd toen hij over de Dordseweg reed. Als beginnend bestuurder had hij een alcoholpromillage van 0,35 waarvoor hij een bekeuring kreeg. (07-134621)

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag werd een 21-jarige man uit Emmer Compascuum gecontroleerd door agenten toen hij over de Boslaan reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,4 en dat is voor hem als beginnend bestuurder meer dan is tiegestaan. (07-134618)

Huiselijk geweld
EEXTERVEENSCHEKANAAL Woensdagavond heeft de politie een 54-jarige man uit Eexterveenschekanaal aangehouden omdat hij zijn vrouw mishandeld zou hebben. Zij liep daarbij een bloedende hoofdwond op. De vrouw heeft aangifte gedaan en man is volgens het protocol Huiselijk geweld ingesloten. (07-134599)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, telefoon 0592 451280.