Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Oudere dame vermist op paleis t Loo

Apeldoorn, 26-04-2007 o De politie in Apeldoorn heeft woensdagmiddag 25/4) rond 17.30 uur een grootse zoekactie op touw gezet naar een vermiste 79-jarige vrouw uit Waddinxveen, die deel uitmaakte van een gezelschap dat paleis t Loo had bezocht.

De dame was tijdens de rondleiding de route kwijt geraakt en kon haar touringcar niet terugvinden. Ze besloot vervolgens op eigen gelegenheid per trein naar huis te reizen. Vanuit haar woning meldde ze rond 20.00 uur, bij de reisorganisatie, dat ze inmiddels gezond en wel thuis zat.Vanaf dat moment kon de politie de zoekactie afblazen.

Bij de gecoördineerde zoekactie was intussen een politiehelikopter in de lucht gekomen en op weg naar Apeldoorn. De heli kon terug naar zijn basis.Verder waren er naast een verschillende politiemensen, twee politiehonden, meerdere leden van de Koninklijke Marechaussee, een tweetal BOAs (boswachters), een parkwachter, een beveiligingsmedewerker van het paleis bij de zoekactie ingezet.Een zoon van de vermiste mevrouw kwam op verzoek van de politie naar Apeldoorn met een recente foto van zijn moeder om de zoekactie bij te staan.