Gemeente Strijen


Bekendmakingen week 17

(26-04-2007) Bekendmakingen
Burgemeester en wethouders van Strijen maken het volgende bekend:

Aanvraag om monumentenvergunning ontvangen van:
- L. van der Wulp voor het vervangen van kozijnen op het perceel Buitendijk 2 te Strijensas (ontvangen 17 april 2007).

Aanvraag om lichte bouwvergunning ontvangen van:
- J.M. Muijzer voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde op het perceel Oudendijk 47 te Strijen (ontvangen 19 april 2007).
- E. Versteeg voor het oprichten van een aanbouw aan de zijgevel op het perceel 't Hoogt 2 te Strijen (ontvangen 19 april 2007).
- De heer W.J.L.M. van Tilborg voor het vergroten van de woning middels een aanbouw, op het perceel Prins Clausstraat 18 te Strijen (ontvangen 24 april 2007).

Aanvraag om reguliere bouwvergunning ontvangen van:
- A. Snijders voor het plaatsen van een lichtreclame op het perceel Spui 2a te Strijen (ontvangen 18 april 2007).

- P. Troost voor het plaatsen van een aanbouw aan de linker zijgevel en het wijzigen van de achtergevel op het perceel Oude Klemsedijk 1a te Strijen (ontvangen 18 april 2007).

Met vragen over het gebruik van eventuele rechtsmiddelen (bezwaren e.d.) tegen de verzoeken om bovengenoemde aanvragen kunt u zich wenden tot het bureau Bestuursondersteuning in het gemeentehuis.

Vrijstelling artikel 19, lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), vrijstellingen te verlenen van het bestemmingsplan `Strijensas' aan:

- J.I.M. Pompe en E.J. Wilhelmus voor het oprichten van een woning op het perceel Buitendijk 36 te Strijensas.

- Woningstichting De Maashoek voor het oprichten van 13 appartementen en een basisschool op de percelen Suze Groenewegstraat 1 en 3 te Strijensas.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), juncto artikel 20, lid 1 sub a vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Dorpskern Strijen' aan:

- G. Voordendag voor het renoveren van de verdieping in de woning op het perceel Oude Havenweg 4 te Strijen.

Vrijstelling artikel 19, lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening voor: Burgemeester en wethouders van Strijen maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel
19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), van het bestemmingplan "Dorp III" vrijstelling te verlenen van de bestemmingsplannen aan:

- De heer W.J.L.M. van Tilborg voor het vergroten van de woning middels een aanbouw op het perceel
Prins Clausstraat 18 te Strijen.

De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen met ingang van 1 mei 2007 gedurende zes weken ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Een ieder kan binnen de termijn terinzagelegging een zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten indienen bij ons college. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig een afspraak te worden gemaakt (telefoonnummer 078-6748231 of 078-6748228). Degene die zijn zienswijze indient, kan op een nader te bepalen datum tijdens een hoorzitting in de gelegenheid worden gesteld om de zienswijze nog nader toe te lichten.

Ontwerp bestemmingsplan Oudendijk 12 en 12a:
Burgemeester en wethouders van Strijen maken op grond van artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Oudendijk 12 en 12a vanaf dinsdag 1 mei 2007 gedurende 6 weken (tot 12 juni 2007) voor een ieder ter inzage ligt bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis (Waleplein 2 in Strijen). Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Het ontwerp bestemmingsplan kan op aanvraag buiten werkuren ingezien worden.
Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Oudendijk 12 en 12a in Strijen. De bestaande bebouwing (inclusief 2 woningen) op dit perceel wordt gesloopt. Vervolgens worden 2 woningen teruggebouwd. Daarnaast worden enkele recreatieve voorzieningen (zoals bed & breakfast, expo ruimte en mogelijkheden voor natuurbeleving) gerealiseerd. In het ontwerp bestemmingsplan zijn de ontwikkelingen op het perceel uitgebreid omschreven.

Ontwerp bestemmingsplan Mookhoek:
Burgemeester en wethouders van Strijen maken op grond van artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Mookhoek vanaf dinsdag 1 mei 2007 gedurende 6 weken (tot 12 juni 2007) voor een ieder ter inzage ligt bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Het ontwerp bestemmingsplan kan op aanvraag buiten werkuren ingezien worden.
Het ontwerp bestemmingsplan heeft betrekking op de kern Mookhoek, met uitzondering van de dijken Mookhoek en de Strijensedijk. Het betreft dus alleen de kern, gelegen aan de noordwest zijde van de dijken Mookhoek en Strijensedijk. Er worden geen nieuwe ontwikkelingen in het gebied mogelijk gemaakt. Het ontwerp bestemmingsplan heeft hoofdzakelijk tot doel om een actuele en adequate bestemmingsplanregeling voor het gebied op te stellen.

Gedurende de termijn van 6 weken kan een ieder zijn zienswijze over beide bovenstaande ontwerp bestemmingsplannen kenbaar maken bij de gemeenteraad. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend bij de gemeenteraad van Strijen, postbus 5881, 3290 EA Strijen. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw L. Bos, bereikbaar onder telefoonnummer 078-6748228.

Gewijzigde gemeenschappelijke regeling regio Zuid-Holland Zuid: De gemeenteraad van Strijen heeft op 27 juni 2006 ingestemd met een wijziging van de gemeenschappelijke regeling Regio Zuid-Holland Zuid. De wijziging heeft betrekking op de instelling van een bestuurscommissie Stuurgroep Jeugd Preventie Team. Dit besluit is al gepubliceerd op 7 juli 2006. In die bekendmaking stond echter dat de wijziging op 22 juni 2006 in werking was getreden. Inmiddels is echter gebleken dat het besluitvormingstraject in de regio langer duurde dan voorzien. Het algemeen bestuur van de regio heeft daarom besloten de inwerkingtreding te bepalen op 1 januari 2007.

Tijdens de vergadering van 19 december 2006 heeft de gemeenteraad van Strijen besloten om in te stemmen met de 7e wijziging van de gemeenschappelijke regeling Zuid-Holland Zuid. Hierbij zijn de taken en bevoegdheden van de Wet Inburgering Nieuwkomers en de taken en bevoegdheden van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs teruggenomen van de regio en overgedragen aan de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard.

De gewijzigde regeling ligt voor een ieder ter inzage bij het bureau Bestuursondersteu¬ning in het gemeentehuis en is tevens te raadplegen op www.strijen.nl.

Wet milieubeheer:
Op 28 juni 2006 is een aanvraag ingevolge de Wet milieubeheer ingediend door M.P. Dam om vergunning voor het uitbreiden en/of wijzigen van een schapen- en paardenhouderij, c.q. weidebouwbedrijf op het perceel Zuiddijk 17 B te Strijen.
De beschikking komt overeen met de ontwerp-beschikking, zoals deze ter inzage heeft gelegen, aangezien er geen mondelinge of schriftelijke zienswijzen naar voren zijn gebracht.
De aanvraag, het besluit en de overige van belang zijnde stukken liggen van 1 mei 2007 tot en met 11 juni 2007 ter inzage in het gemeentehuis, Waleplein 2 te Strijen. De stukken kunnen worden ingezien:

- elke werkdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 15 30 uur;

- op de donderdagavond, na telefonische afspraak (tel. 078 - 6748229). Wij herinneren belanghebbenden, voor zover nodig, aan het bepaalde in hoofdstuk 20 van de Wet milieubeheer en hoofdstuk 6 van de Algemene wet bestuursrecht op grond waarvan gedurende de periode waarin de beschikking ter inzage ligt, beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dit verzoek is beslist.

Dordrecht, 27 april 2007
burgemeester en wethouders van Strijen
namens dezen, de directeur Milieudienst Zuid-Holland Zuid

Algemene Wet Bestuursrecht
Burgemeester en wethouders van Strijen maken de volgende besluiten bekend:

Lichte bouwvergunning verleend aan:

- Golfclub Strijen voor het plaatsen van veiligheidsnetten ter bescherming van de aangrenzende percelen op een perceel gelegen tegenover Molenwegje 2 te Strijen (verzonden 26 april 2007).
- M. de Penning voor het geheel vernieuwen van de zijgevel op het perceel Havenstraat 63 te Strijensas (verzonden 26 april 2007).

Reguliere bouwvergunning verleend aan:

- Aannemingsbedrijf J. de Jager voor het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Buitendijk 25 te Strijensas (verzonden 26 april 2007).

Een vergunning voor het plaatsen van aankondigingsborden verleend aan:
- Van Dorp Vof, Handelstraat 15 te Nieuw Beijerland voor het plaatsen van 15 driehoeksborden in de gemeente Strijen voor de periode van 18 juni tot en met 9 juli 2007 en 28 juli tot en met 18 augustus 2007 (verzonden 19 april 2007).

Een exploitatievergunning verleend aan:

- Café Seventies, P.G. Knibbe, postbus 5823 te Strijen voor het exploiteren van een horecabedrijf op de locatie Boompjesstraat 13 te Strijen (verzonden 25 april 2007).

Een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet verleend aan:

- Café Seventies, P.G. Knibbe, postbus 5823 te Strijen voor het exploiteren van een horecabedrijf op de locatie Boompjesstraat 13 te Strijen (verzonden 19 april 2007).

Een incidentele vrijstelling van het sluitingstijd is verleend aan:
- De heer A.D. van Ree, Rietsnijderspad 12 te Strijensas om de horecagelegenheid Het Wapen van
Strijen, Molenstraat 7 te Strijen op de nacht van 27 april op 28 april tot 05.00 uur geopend te hebben en op de nacht van 30 april op 1 mei 2007 tot 03.00 uur geopend te hebben (verzonden 25 april 2007).

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen 6 weken nadat de vergunning is verzonden naar de aanvrager (of, wanneer er geen aanvrager is, na deze publicatie) een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft. In het bezwaarschrift moet staan waarom u het niet eens bent met het besluit. Aan het indienen van een bezwaarschrift zijn geen kosten verbonden. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet maximaal 14 weken in beslag nemen. Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat, zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist, het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Dordrecht een voorlopige voorziening vragen. Het adres is: postbus 7003, 3300 GC Dordrecht. Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar is gemaakt. Daarnaast moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Aan het vragen van een voorlopige voorziening zijn wel kosten verbonden (griffierechten). Voor vragen over uw bezwaar- en beroepsmogelijkheden kunt u contact opnemen met het bureau Bestuursondersteuning.