Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Man bedreigt treinconducteurs

Goor

Op woensdag 25 april heeft de politie omstreeks 22.00 uur een 56-jarige man uit Markelo aangehouden op het NS station in Goor. Even daarvoor had hij in de trein twee conducteurs bedreigd nadat deze hem een proces-verbaal hadden gegeven voor een niet gestempeld treinkaartje. De 56-jarige werd vervolgens agressief en dreigde de conducteurs met een zogenaamde lifehammer te steken. De politie heeft de man op het NS station in Goor overgenomen van de conducteurs en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt waarna hij het bureau weer kon verlaten. (07-053801)

Schennispleger actief

De Lutte

De politie zoekt getuigen die op woensdag 25 april omstreeks 17.00 uur een schennispleger gezien hebben in de omgeving van de Lossersestraat in de Lutte. Ter hoogte van de Duivelshof had hij zijn geslachtsdeel getoond. Een getuige kon slechts vertellen dat het om een man ging met een normaal postuur en ongeveer 175 - 180 cm lang was. Ook wist de getuige dat er op het moment van schennispleging drie vrouwen voorbij waren gefietst waarvan er eentje een foto van de schennispleger had genomen. De politie is op zoek naar deze getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-053752)

Twee 15-jarigen pakken tasjesdief

Almelo

De politie heeft op woensdag 25 april omstreeks 08.30 uur op de Ootmarsumsestraat in Almelo een 33-jarige man uit Almelo aangehouden dankzij een heldhaftig optreden van twee vijftienjarige jongens uit Hellendoorn en Nijverdal. Het tweetal fietste over de Ootmarsumsestraat in de richting van de Sluiskade Noordzijde toen zij zagen hoe de 33-jarige Almeloër al fietsend een tasje uit de fietstas van een 38-jarige fietsster uit Almelo pakte. De 15-jarige Nijverdaller bedacht zich geen moment en fietste de Almeloër klem.Toen zij beiden op de grond kwamen te vallen hield de 15-jarige Hellendoorner de man in de houdgreep tot de politie kwam. Deze heeft de 33-jarige overgebracht naar het bureau waar hij werd opgesloten en voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (07-053377)

Politie treft hennepkwekerij aan na melding woninginbraak

Almelo

Op woensdag 25 april heeft de politie omstreeks 16.00 uur vier verdachten aangehouden aan de Hankemaborg in Almelo. Een 41,34 en 43-jarige man uit Zwolle en een 36-jarige man uit Meppel waren de woning aan de Hankemaborg binnengedrongen door een ruit in te slaan. Een buurtbewoner die dit zag belde hierop direct de politie. In het pand konden de vier worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld. Tevens trof de politie in het pand apparatuur aan voor het kweken van hennepplanten. De apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. Er werden geen planten aangetroffen omdat de kwekerij vermoedelijk al eerder was geoogst. (07-053701)

Aanhouding wegens belediging

Haaksbergen

Tijdens de weekmarkt op woensdag 25 april hield een parkeercontroleur toezicht op fietsers op de Markt in Haaksbergen. Omstreeks 11.30 uur bekeurde hij een 69-jarige vrouw uit Haaksbergen. De vrouw vond het daarop nodig de controleur uit te schelden en maakte hem ten overstaan van het publiek voor van alles en nog wat uit. De 69-jarige werd hierop aangehouden wegens belediging. Met een boete van 220 euro kon zij daarna het bureau weer verlaten. (07-053547)

Schutting in brand gestoken

Haaksbergen

Op woensdag 25 april werd om 16.10 uur een brandstichting gemeld aan De Koamscher in Haaksbergen. Bij een woning was een schutting in brand gestoken. De bewoners hadden de brand inmiddels al geblust. Er was echter wel brandschade ontstaan aan een tuinstel. Diezelfde middag was aan De Volmer ook brand gesticht. Daar waren takken in brand gestoken bij een woning. Dit leidde niet tot schade. Getuigen hebben bij de brand aan De Koamscher 3 jongeren weg zien lopen, waarvan een van hen een rood T-shirt en petje droeg. Getuigen die hierover meer kunnen vertellen, kunnen contact opnemen met de politie 0900-8844. (07-053725)

Geweldpleger aangehouden

Enschede

Bij de politie werd op woensdag 25 april omstreeks 10.00 uur een mishandeling gemeld. Getuigen hadden gezien hoe een 32-jarige vrouw op De Klomp werd mishandeld door haar ex, een 36-jarige Enschedeër. De vrouw vertelde de politie dat zij een afspraak had met haar ex, over de omgangsregeling met de kinderen. Daarbij had de 36-jarige de vrouw bij de keel gegrepen en tegen een muur geduwd. De 32-jarige wilde hiervan aangifte doen. Om 12.00 uur kon de politie de 36-jarige aanhouden, nadat hij zich aan het bureau meldde. De man bekende de mishandeling. Uit informatie bleek dat de 36-jarige nog een vonnis had openstaan van 270 euro. Deze werd door hem betaald.

Daarna werd de 36-jarige opnieuw aangehouden voor poging tot doodslag, bedreiging en mishandeling, welke hij gepleegd had tussen eind februari en 20 maart ten opzichte van een 33-jarige Enschedeër. De 33-jarige woonde destijds in hetzelfde pand als de verdachte. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-053458/036464.)

Oplichting

Enschede

Een 50-jarige winkelier uit Enschede meldde op woensdag 25 april omstreeks 14.00 uur, dat er een man bij hem in de winkel stond, die een week eerder een vals zegelboekje had ingeleverd. Hiervan had de 50-jarige winkelier op 17 april al aangifte gedaan.

De verdachte, een 36-jarige Enschedeër, had toen een boekje met zegels ingeleverd voor geld. De zegels in het boekje bleken vals. Dit werd echter na inlevering pas ontdekt en de verdachte had 52 euro uitbetaald gekregen.

De politie trof de 36-jarige bij de winkel aan, maar bij het zien van de politie ging de verdachte er tussenuit. Na een korte sprint kon de politie de verdachte aanhouden wegens oplichting. De 36-jarige kon na zijn verhoor met een proces-verbaal het bureau weer verlaten. (07-049772)

Aanhouding op heterdaad bij koperdiefstal

Enschede

Op woensdag 25 april was een parkeercontroleur omstreeks 11.00 uur getuige van een diefstal. De controleur zag hoe een man uit een van de leegstaande panden aan de Genestetstraat in Enschede kwam lopen met een koperen stang in zijn handen. Op het moment dat hij de verdachte wilde aanspreken, ging deze er op zijn fiets vandoor. Politieagenten waren al onderweg en zagen de verdachte op de Nicolaas Beetsstraat fietsen. De verdachte liet de stang vallen en fietste er hard vandoor. Het lukte de agenten, na een korte achtervolging, om de verdachte op de HB Blijdensteinlaan klem te rijden, waarop zij hem konden aanhouden. De verdachte, een 25-jarige Enschedeër reageerde zeer recalcitrant en beledigde de agenten. Hij werd geboeid overgebracht naar het bureau. In de oponthoudkamer zag de verdachte kans de intercominstallatie te vernielen. Voor genoemde overtredingen zal eveneens proces-verbaal worden opgemaakt. De verdachte betreft een veelpleger en is in verzekering gesteld om te worden voorgeleid voor justitie. (07-053479)

Auto weggenomen bij woninginbraak

Enschede

Bij een inbraak in een woning aan de Ruzinklanden in Enschede op woensdag 25 april tussen 05.15 en 07.00 uur, werd tevens de auto van de bewoners weggenomen. De auto betreft een donkergrijze Mercedes Benz C180 met het kenteken TV-TL-58. De politie stelt een nader onderzoek in. (07-053444)

Wereldverkeersveiligheidsweek

Twente

De Verenigde Naties heeft de week van 23 tot en met 28 april uitgeroepen tot Wereldverkeersveiligheidsweek. Over de hele wereld worden dan tal van verkeersveiligheidsprojecten extra in de schijnwerpers gezet. Het centrale thema van deze week is de verbetering van de verkeersveiligheid van jonge verkeersdeelnemers. In Twente vinden dagelijks verkeerscontroles plaats. Dit met het doel om de verkeersveiligheid te vergroten. Er wordt voornamelijk gecontroleerd op snelheid, alcoholgebruik, gordelgebruik, negeren van roodlicht en het dragen van de helm. Zie voor meer informatie over de wereldverkeersveiligheidsweek: www.wereldverkeersveiligheidsweek.nl

Op woensdag 25 april heeft de politie Twente op de volgende plaatsen verkeerscontroles uitgevoerd.

Almelo

Tijdens een rijdende verkeerscontrole werden op diverse locaties bekeuringen uitgeschreven: 3x voor het niet dragen van de autogordel 1x bromfietser rijden in voetgangersgebied 3x bromfietser zonder rijbewijs 1x onjuiste aangebrachte kentekenplaat op bromfiets 1x bromfietser zonder helm
3x geen documenten kunnen tonen 1x overschrijding snelheid bromfietser

Mozartstraat:
2x bromfietser zonder helm
1x bromfietser zonder certificaat

Leemslagenweg:
1x bromfietser zonder helm

Bornebroeksestraat:
1x niet handsfree telefoneren
Toezicht omgeving scholen in de Aalderinkshoek en Windmolenbroek.Geen bijzonderheden.

Hengelo

Enschedesestraat binnen de bebouwde kom: 14x wegens snelheidsoverschrijding aantal passanten 576. Hoogst gemeten snelheid 68 ipv 50 km/u

Enschedesestraat buiten de bebouwde kom: 11x wegens snelheidsoverschrijding aantal passanten 512. Hoogst gemeten snelheid 107 ipv 80 km/u

Albergen

Ootmarsumseweg:
Naar aanleiding van klachten van aanwonenden controleerde de politie op snelheid 6x wegens snelheidsoverschrijding aantal passanten 141. Hoogst gemeten snelheid 107 ipv 80 km/u

Geesteren
Langeveenseweg:
1x wegens snelheidsoverschrijding aantal passanten 50. Gemeten snelheid 96 ipv 80 km/u

Mander

Uelserweg:
1x wegens rijden onder invloed. Betrof een 23-jarige automobiliste uit Hengelo. Zij was beginnend bestuurster en kreeg een proces-verbaal met een uitslag van 0,32 promille. Rijverbod 1 uur.

Markelo

Haaksbergerweg:
12x wegens snelheidsoverschrijding aantal 0assanten 831. hoogst gemeten snelheid 95 ipv 80 km/u

De Lutte

Bemtheimerstraat:
9x wegens snelheidsoverschrijding aantal passanten 100. hoogst gemeten snelheid 73 ipv 50 km/u

Enschede

Auke Vleerstraat:
13 x wegens snelheidsoverschrijding

Oldenzaalsestraat:
168x wegens snelheidsoverschrijding aantal passanten 3055. hoogst gemeten snelheid 75 ipv 50 km/u

Saffierstraat:
Verkeersexamens afgenomen van 48 leerlingen. Na het keuren van de fietsen werd door de deelnemers een parcours afgelegd. 8 fietsen waren in een zodanig slechte toestand dat er geen examen mee mocht worden gedaan. Deze leerlingen krijgen hun diploma nadat hun fietsen na herstel zijn goedgekeurd.

Cesar Franckstraat:
Omstreeks 17.50 uur werd de geparkeerde auto van een 37-jarige Hengelose aangereden. De veroorzaker reed daarna door zonder zijn identiteit bekend te maken. Oplettende getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd. De politie trof de auto in de Willem Kloosstraat met verse schade aan en kon daarop de bestuurder van de auto aanhouden. De verdachte, een 19-jarige Hengeloër, bleek een beginnende bestuurder, waarop de politie zijn rijbewijs innam. Uit de buurt kwamen meerdere klachten met betrekking tot het rijgedrag van de 19-jarige verdachte, waarnaar de politie een nader onderzoek zal instellen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Mooienhof:
2x wegens niet dragen autogordel 1x niet kunnen tonen van verzekeringsdocumenten Stadsgravenstraat:
1x snorfietsster bekeurd wegens rijden zonder rijbewijs 1x automobilist bekeurd wegens rijden zonder rijbewijs. Deze automobilist, een 23-jarige Enschedeër, was omstreeks 16.00 uur betrokken bij een aanrijding op de Oliemolensingel. Hij kwam daar in aanrijding met een 22-jarige Enschedese automobilist, die vanuit parkeerstand de weg was opgereden. Toen bleek dat de 23-jarige geen rijbewijs had, hield de politie hem aan. Met een proces-verbaal kon hij daarna het bureau weer verlaten.

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588
---- --