Gemeente Assen


Actueel

Afwisselend programma voor Gouverneurstuin en Tivoli

ASSEN, 26 april 2007

Stichting De Hofstede en de gemeente Assen brengen dit seizoen een gevarieerd programma voor het podium in de Gouverneurstuin en het openluchttheater Tivoli in het Asser Bos. De eerste voorstelling is op 5 mei tijdens het bevrijdingsfestival. Erik of het klein insectenboek sluiten in september het seizoen af.

Het is voor het negende achtereenvolgende jaar dat Stichting De Hofstede concerten organiseert in de Gouverneurstuin. De concertenreeks op de woensdagavond start 9 mei met Bigband Blue Note. Daarna zijn achtereenvolgens optredens te zien van blokfluitgroep De Recordantes uit Westerbork en popkoor Peelo op 16 mei, de Chr. Muziekvereniging Oranje op 23 mei, De Northern Sym -and Swingphonic Brass en bluesformatie The Greymen op 30 mei, gemengd koor A Bunch of Twolips en het Koper Ensemble op 6 juni, The Boomerangs Band op 13 mei, het Jeugd Symfonie Orkest Drenthe op 20 juni, Scheepskoor bij Nacht en Ontij en De band Chromosome sluiten de reeks af op 27 juni. De concerten vinden tussen 20.00 en 21,30 uur plaats.

In juni vinden van 14.00 tot 15.30 uur drie middagconcerten plaats. Het gaat om Want2Swing op 9 juni, de regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers op 16 juni en een week later Mercurius Marching-/ Showband.

Nieuw zijn de activiteiten in openluchttheater Tivoli in het Asser Bos. Hier organiseert Stichting De Hofstede op zondagmiddagen een serie lunchconcerten en activiteiten voor kinderen. Deze activiteiten starten op 13 mei met een optreden van folkloregroep Malenka. Daarna treden achtereenvolgens de volgende groepen op: Kindertheater (Vieronsfeest) op zondag 27 mei, kindercircus Bombari op 10 juni, Clown Fratso op 24 juni, leerlingen dans en theater van het ICO sluiten de kinderactiviteiten af op 8 juli.De kinderactiviteiten duren van 14.30 tot 15.30 uur.

De vijf lunchconcerten vinden telkens plaats tussen 12.00 uur tot 13.00 uur. Het Asser Mannenkoor strat de concerten op 20 mei, daarna komen Étoile du Nord op 3 juni, het ICO Jeugd Symfonie Orkest en Beginners Orkest, met licht klassieke muziek op 17 juni en diverse popbandjes van het ICO op 1 juli.

De Gemeente Assen organiseert na de zomervakantie een aantal voorstellingen in Tivoli rond het themajaar Natuur en Groen. Het voorlopig programma ziet er als volgt uit: 20-24 augustus: op verhaal in het Sterrebos 31 augustus of 1 september: openluchtfilm Africa in the Picture en
15, 16, 22 en 23 september: Erik of het Kleine Insectenboek