Provincie Utrecht

schouderklop voor één burgemeester en twee oud-Statenleden

Vorstelijke schouderklop voor één burgemeester en twee oud-Statenleden

26-4-2007 -

Donderdagmiddag 27 april 2007 heeft de commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer mr. B. Staal, drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt de heer jhr. mr. K.F.H. Schorer, de heer J.L.M.M. Damen en de heer mr. drs. F.Th. M. Rohof. Zoals ieder jaar was de uitreiking in Paushuize te Utrecht, de functionele residentie van de commissaris van de Koningin.

De heer Schorer, burgemeester van Renswoude, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Daarbij heeft een rol gespeeld de bijzondere wijze waarop hij zich heeft gemanifesteerd tijdens de mkz- en vogelpestcrises. Daarnaast heeft hij zich onderscheiden door zijn opmerkelijke inzet in nevenfuncties, onder meer op het gebied van monumentenzorg. De heer Schorer is voorzitter van de Stichting Utrechtse Kastelen en bestuurslid van zowel de Nederlandse Kastelenstichting als de Stichting Ridderhofstad.

De heer Damen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Naast zijn verdiensten als statenlid voor de VVD, worden de nevenfuncties van de heer Damen op het gebied van natuur- en milieubescherming bijzonder gewaardeerd. Zo is hij onder meer landelijk directeur van de Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu en is hij vice-voorzitter van de Utrechtse Boerderijen Stichting.

Tot slot kreeg de heer Rohof de versierselen opgespeld die horen bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Rohof was van 1995 tot en met 2007 lid van Provinciale Staten van Utrecht namens de VVD en was vooral actief op het terrein van de jeugdhulpverlening en de Utrechtse infrastructuur.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Bas Thomas, woordvoerder van de commissaris van de Koningin (030) 258 24 80 of via e-mail: bas.thomas@provincie-utrecht.nl.

Meer informatie: Bas Thomas, telefoon (030) 258 24 80