Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 26 april 2007

Baanwielrenster Yvonne Hijgenaar luidt de kaasbel

Op vrijdag 27 april bezoekt baanwielrenster Yvonne Hijgenaar de Alkmaarse kaasmarkt, waar ze om 10.00 u. de bel zal luiden.

Yvonne Hijgenaar (26) is geboren en getogen in Koedijk en woont in Alkmaar. Als lid van de Alkmaarse ijsclub kwam zij in 2001 in contact met de baanwielrensport, waarin ze in korte tijd veel successen behaalde. Ze werd in verschillende disciplines totaal al twaalf maal Nederlands kampioen, won twee keer brons op het WK in 2005 en bemachtigde een vijfde plek tijdens de Olympische Spelen in Athene in 2004. Eind maart van dit jaar behaalde ze een zilveren plak op het EK in Mallorca. Hijgenaar heeft als vast trainingscentrum Sportpaleis Alkmaar. Al met al redenen voor het gemeentebestuur om haar te vragen de bel van de kaasmarkt te komen luiden.

Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt wordt Yvonne Hijgenaar samen met haar ouders en haar vriend ontvangen in het stadhuis door wethouder Hans Meijer. Na het luiden van de kaasbel krijgt ze een rondleiding over de kaasmarkt.

Voor nadere informatie: Kees Kraakman, tel. 072 - 548 9009


-----------------------


---- --