ProRail

Persbericht

26-04-2007

Eerste deel tijdelijk fietspad Hanzelijn klaar

Het eerste deel van het tijdelijk fietspad dat vanwege de Hanzelijn wordt aangelegd is klaar. Het betreft het deel langs de Slaper Oost en de Venendijk Noord. In de Slaper Oost zijn twee drempels aangelegd. Tussen deze drempels is een oversteekplaats gemaakt waardoor fietsers veilig kunnen oversteken. De drempels zorgen er tevens voor dat het verkeer zich aan de maximale snelheid van 30 km per uur houdt. ProRail heeft in gezamenlijk overleg met de gemeente Kampen en de aannemerscombinatie Ballast Nedam-GTI voor deze alternatieve fietsroute gekozen. Hiermee geeft ProRail invulling aan de wens van de omwonenden om de schoolgaande kinderen veilig van en naar school te kunnen laten fietsen tijdens de bouwwerkzaamheden van de Hanzelijn.

De komende maanden wordt er hard gewerkt om het overige deel van het fietspad aan te leggen. Het tijdelijke fietspad is naar verwachting in juli in zijn geheel klaar. Medio augustus wordt de fietsbrug over de N50 in gebruik genomen. De alternatieve fietsroute loopt over een vrijliggend fietspad gescheiden van de rijweg, vanaf de Mr. J.L.M. Niersallee tot aan de Zwartendijk. Dit fietspad blijft liggen zolang de bouwwerkzaamheden in deze omgeving duren.

Hanzelijn
De Hanzelijn is een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle. Een treinreis tussen beide steden duurt slechts 30 minuten, waardoor het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd een stuk dichter bij de randstad komen te liggen. Daarnaast geeft de spoorlijn een positieve impuls aan de regio en zorgt ervoor dat het minder druk is op de Gooilijn en Veluwelijn.