Politie Gelderland-Midden

Twee belangrijke getuigen gezocht na overval op familie
Publicatiedatum: 26-4-2007 14:20:27

ARNHEM - De politie is naastsig op zoek naar twee belangrijke getuigen in het onderzoek naar de gewapende overval op een familie woonachtig boven een restaurant in het Sonsbeekpark. In de nacht van zondag 15 op maandag 16 april werd de familie op brutale wijze tijdens hun slaap overvallen.

Getuige 1
De eerste getuige waarnaar de politie op zoek is, betreft een man met een negroïde uiterlijk, hij is tussen de 1.70 en 1.75 lang, heeft een normaal tot mollig postuur en hij droeg een groen wit oranje horizontaal gestreepte trui. De man gaf aan ten tijde van de overval nabij het restaurant te zijn lastig gevallen door twee onbekende mannen.

Getuige 2
De tweede getuige, eveneens een man, liep een dag voor de overval, op zaterdagavond 14 april omstreeks 23.15 uur, met een hond langs de Zijpendaalseweg. Daar zou hij zijn aangesproken door een inzittende van een witte Mercedes, die de weg vroeg naar het restaurant.

Twee gewapende mannen drongen omstreeks 01.40 die nacht de woning binnen en hebben drie gezinsleden vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. Toen de overvallers het door hun geëiste geld hadden, gingen ze ervandoor.

Het is de politie er alles aan gelegen om deze brutale overval op te lossen. Zij roept daarom uw hulp in. De rechercheurs hebben inmiddels een tiental getuigen gesproken. Het onderzoek wordt voortgezet.

Informatie
Ook andere personen die informatie hebben over deze overval en nog geen contact hebben gehad met de politie, worden opgeroepen dit alsnog te doen. Hebben de mannen bijvoorbeeld een vervoermiddel gekozen? Of zijn al eerder dan de dag waarop de overval gepleegd is, verdachte omstandigheden waargenomen? In al die gevallen wil de politie hierover graag worden geïnformeerd.

Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniema via 0800-7000. Reageren per e-mail kan ook via
recherchearnhem@gelderland-midden.politie.nl.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink
026 352 4315

---