AutoRai

Grootse openingsceremonie voor Kia-fabriek in Slowakije

(4/26/2007)
Kia Motors heeft 24 april een indrukwekkende openingsceremonie georganiseerd in haar fabriek in Zilina, Polen, om de bouw van haar eerste assemblagefaciliteit ooit in Europa te vieren. Onder het toeziend oog van 1.500 Vips en gasten knipte Hyundai-Kia Automotive Group Chairman en CEO Mong-Koo Chung samen met de Slowaakse Minister-president Robert Fico en de burgemeester van Zilina, Ivan Harman, op symbolische wijze een lint door, om de fabriek vervolgens officieel voor geopend te verklaren.

Hoewel de productiefaciliteit in Zilina al sinds december 2006 Kia ceeâds produceert, besloten Kia Motors Corporation en de Slowaakse overheid dat de bouw van deze compleet nieuwe fabriek, die voor meer dan 10.000 banen in het gebied zorgt, van zoân groot belang is dat de opening op officiële wijze gevierd moest worden. âOndanks het handhaven van een uitzonderlijke hoge voertuigkwaliteit heeft Zilina nu al een recordproductie bereikt, slechts vijf maanden na de ingebruikname,â aldus Chairman Chung. âIk weet dat ons voltallige personeel â Slowaken, Europeanen en Koreanen â zeer toegewijd zijn om Kiaâs productiefaciliteit tot één van de beste in Europa te laten uitgroeien. Dankzij innovatief management, goed opgeleide en betrokken werknemers en een zeer hoge productiviteit, ben ik er van overtuigd dat wij in het eerste jaar al winst zullen realiseren.â

âDeze opening vormt zonder enige twijfel een mijlpaal in de zich alsmaar ontwikkelende historie van Kia. Dankzij de hulp van de Slowaakse overheid en de mensen hebben wij een indrukwekkende productiefaciliteit kunnen vestigen. Zilina vormt het ultieme voorbeeld van de nieuwe technologieën en automotive knowhow die Kia de afgelopen 63 jaar heeft ontwikkeld en opgedaan. Wij zijn trots op hetgeen we hebben bereikt en op de hoogste productiekwaliteit van de Kia ceeâds, die uitsluitend voor Europa bedoeld zijn en die zijn toegespitst op de wensen en behoeften van de Europese consument,â besluit Chairman Chung.

Tijdens de openingsceremonie werd ook even stilgestaan bij het slaan van de eerste paal, drie jaar geleden, waarmee een start werd gemaakt met de bouw van Kiaâs 166 hectare grote fabriek in Zilina, één van de meest geavanceerde en productieve fabrieken in Europa. Bij de opening van de Zilina-fabriek verklaarde Minister-president Robert Fico: âIk wil Kia graag feliciteren met het voltooien van haar productiefaciliteit in Slowakije en de succesvolle lancering van de nieuwe ceeâd. De overheid en de Slowaakse bevolking blijven hun volledige medewerking verlenen aan Kiaâs activiteiten en groei in Europa en wij kijken uit naar een langdurige en vruchtbare samenwerking.â

De realisatie van een aantal productierecords
Sinds de eerste Kia ceeâds vijfdeurs hatchback voor Europese kopers in december vorig jaar van de assemblagelijn in Zilina rollen, heeft de fabriek in Zilina met ruim 35.000 autoâs tot dusver dit jaar al voor een aantal productierecords gezorgd. Momenteel telt Kiaâs cumulatieve orderboek voor de ceeâd hatchback al bijna 60.000 autoâs.

Kiaâs oorspronkelijke doelstelling, het opvoeren van de maandelijkse productie van 5.000 autoâs gedurende het eerste kwartaal van 2007 naar 10.000 Kiaâs ceeâd per maand in mei en de introductie van een tweede shift, is nu al achterhaald. De tweede shift werd al 45 dagen vóór op schema ingevoerd en de fabriek realiseerde in maart een recordproductie van 735 ceeâds op één dag. De tweede shift in Zilina voert nu het tempo op naar de doelstelling van 60 autoâs per uur en Kia verwacht in mei 14.000 autoâs te assembleren, 4.000 eenheden meer dan verwacht.

De productiefaciliteit in Zilina, die een investering van ⬠1 miljard door Kia vergde, zet tevens nieuwe maatstaven op het gebied van voertuigkwaliteit en productiviteit. De productiedoelstelling van Kia bedraagt 100 autoâs per werknemer per jaar wanneer de fabriek volledig operationeel is. De uiterste capaciteit van Zilina bedraagt meer dan 300.000 autoâs op jaarbasis. Bovendien realiseert de fabriek nieuwe normen op het gebied van milieubescherming.

Dankzij een aantal van âs werelds meest geavanceerde productietechnieken garandeert de productiefaciliteit in Zilina dat de ceeâd een duurzaam en hoog-kwalitatief product is en Kia onderstreept dat vertrouwen door iedere ceeâd (in alle EU-landen plus Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Gibraltar) te voorzien van een revolutionaire garantieperiode van 7 jaar / 150.000 kilometer. Het is de âbesteâ garantie voor nieuwe autoâs ooit die door welke autofabrikant dan ook in Europa werd geboden.

Eind dit jaar kunnen kopers van een ceeâd kiezen uit drie carrosserievarianten. De productie van de ceeâd vijfdeurs âSporty Wagonâ start in augustus, de productiestart van de driedeurs ceeâd staat voor december 2007 gepland.
De openingsceremonie vormde voor Kia tevens het moment om de verdere uitbreiding van haar steun aan voetbal van topniveau bekend te maken, als Eurotop sponsor van de UEFA.