Gemeente Abcoude


Besluit provincie herindeling

Inzage en reactie mogelijkheden inwoners
Rol gemeente Abcoude

Op 17 april presenteerden Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht het herindelingontwerp Vecht- en Plassengebied. GS hebben gekozen voor de vorming van twee nieuwe gemeenten:
een gemeentelijke herindeling van Abcoude, De Ronde Venen en het grondgebied van Breukelen ten westen van de A2. Concreet houdt dit in dat de dorpen Kockengen, Nieuwe ter Aa en Portengen bij deze gemeente gaan horen (47.000 inwoners).
herindeling van Breukelen met Loenen minus het grondgebied van Breukelen, ten westen van de A2 (19.000 inwoners).

Inzage en reactie mogelijkheden inwoners

GS hebben dus een besluit genomen en presenteren het herindelingontwerp. Hiermee is het woord aan u. De provincie legt het herindelingontwerp ter inzage van 7 mei tot 2 juli 2007 voor inwoners en andere belanghebbenden. U kunt met een zienswijze uw reactie op het voorstel geven aan GS. Kijk voor meer informatie over de herindelingprocedure op de speciale website van de provincie Utrecht: www.vechtenplassen.nl.

Rol gemeente Abcoude

De gemeente laat natuurlijk ook van zich horen. Wij zijn op dit moment druk bezig met voorbereidingen voor een informatiebijeenkomst en een informatiefolder over de herindeling. Wij houden u op de hoogte. Meer informatie over de herindeling vindt u op onze website www.abcoude.nl, onder Plannen & Projecten/Herindeling.