Gemeente Echt-Susteren


Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijvenpark De Berk te Echt een feit!

Foto KVO De Berk.jpg

MKB-Limburg heeft dinsdag 17 april 2007 het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B) uitgereikt aan Belangenvereniging De Berk, gemeente Echt-Susteren, brandweer en politie. Tijdens de jaarvergadering van Belangenvereniging de Berk, gehouden in het gemeentehuis van Echt-Susteren, is ook het convenant ondertekend door de samenwerkende partijen. Het Keurmerk Veilig Ondernemen geeft aan dat de betrokken partijen samen structurele maatregelen gaan nemen om de veiligheid op het bedrijvenpark De Berk te vergroten.

Bedrijvenpark De Berk is in september 2006 gestart met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Ondernemers, gemeente, brandweer en politie zijn intensief gaan samenwerken om criminaliteit en overlast aan te pakken. Op de lijst met actiepunten die hieruit volgde, staan onder andere de aanpak van verkeersveiligheid en beveiliging en het verbeteren van de communicatie tussen de partijen onderling.

In heel Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe.

Het KVO voor bedrijventerreinen biedt landelijk een gestructureerde manier om de samenwerking tussen ondernemers, politie, gemeente en andere relevante partijen tot stand te brengen. Met als belangrijkste doel de veiligheid op een bedrijventerrein te vergroten. Voor het verkrijgen van het certificaat moet een aantal stappen doorlopen zijn zoals een samenwerkingsovereenkomst, veiligheidsanalyse en een plan van aanpak.

Meer informatie over het KVO-B vindt u op: www.kvo.mkb.nl U kunt ook contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente, mevrouw Trudie Fabus, per email: bedrijfscontactpunt@echt-susteren.nl of 0475 478478.