Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 26 april 2007

Directeur NIMA naar Associatie voor Praktijkexamens

Amersfoort - Met ingang van 1 juli 2007 wordt Petra M.J. Claessen benoemd tot algemeen directeur van de Associatie voor Praktijkexamens. Daarmee volgt zij Theo van Boekel op, die de organisatie per 1 september zal verlaten. Claessen is sinds 2001 algemeen directeur van het NIMA.

"Onze organisatie is sterk in ontwikkeling", stelt voorzitter Guus van Betten. "Ondermeer de digitale aanmelding voor examens en de digitale examinering is van grote invloed. Op dit moment meldt al 75% van de kandidaten zich online aan. Een kwart van onze examens wordt digitaal afgenomen. Daarnaast werken we als organisatie aan verbreding. Positionering van de Associatie is daardoor zeer belangrijk. We denken dat dit bij mevrouw Claessen - gezien haar marketing achtergrond - in bijzonder vertrouwde handen is."

Tegelijk wil de Associatie voor Praktijkexamens een Europees kwalificatiesysteem ontwikkelen dan wel daarbij aansluiten, zodat diploma's in de toekomst een Europese erkenning hebben. "Ook op dit terrein heeft mevrouw Claessen haar sporen verdiend", aldus Van Betten.

De Associatie neemt jaarlijks ruim 40.000 examens af op diverse terreinen, zoals administratie, management en personeel. Examenkandidaten zijn zeer tevreden over de Associatie. Uit een recent onderzoek onder 500 kandidaten blijkt dat 85% van de respondenten de Associatie voor Praktijkexamens een 7 als waarderingscijfer geeft.