Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Barcelona populaire bestemming volgens cijfers Zoover.nl

Helft vakantiegangers trekt in meivakantie Europa in

Nijmegen, april 2007 - Nederlanders trekken er in de meivakantie massaal op uit. Uit onderzoek van de onafhankelijke vakantiewebsite www.zoover.nl blijkt dat 51 procent van de bezoekers binnen Europa op vakantie gaat. Barcelona blijkt de populairste bestemming voor de meivakantie te zijn.

TOPDRUKTE
Zoover.nl heeft onderzoek gedaan naar de invulling van de meivakantie van de Nederlander. Uit een steekproef onder ruim 500 bezoekers blijkt dat drieëndertig procent van de vakantiegangers vakantie viert in eigen land. Een veel grotere groep trekt verder weg. Liefst eenenvijftig procent geeft aan op vakantie binnen Europa te gaan. Nog eens eenentwintig procent viert vakantie buiten Europa. Cijfers van Schiphol ondersteunen deze aantallen. De luchthaven verwacht komende week topdrukte. Dit weekend wordt zelfs gerekend op een recordaantal passagiers.

POPULAIRSTE BESTEMMINGEN
Afgaande op de bezoekcijfers van Zoover is Barcelona de populairste bestemming voor de meivakantie. De pagina met de 14-daagse weersverwachting voor deze Spaanse stad werd afgelopen week door ruim 8000 unieke bezoekers opgevraagd. Amsterdam staat, mede door Koninginnedag op de 2e plaats met bijna 5000 bezoekers, kort gevolgd door Parijs.

De volledige top 10 populairste bestemmingen:

1. Barcelona

2. Amsterdam

3. Parijs

4. Antalya

5. Benidorm

6. Calas de Mallorca

7. Malaga

8. Chersonissos

9. Antwerpen

10. Rome

www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd waarin de aanbiedingen van de beste accommodaties zijn opgenomen. In 2006 trok Zoover ruim 11 miljoen bezoekers.



Ingezonden persbericht