Ingezonden persbericht


Amsterdam, 26 april 2007


- PERSBERICHT -

Partysquad en The Opposites op benefietavond voor www.ikhebsikkelcel.nl

De website www.ikhebsikkelcel.nl bestaat twee jaar. Dit kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Kom daarom 2 mei naar Bitterzoet in Amsterdam. De optredens zijn onder andere van Partysquad, The Opposites en DJ Rockid met als host van de avond Shockwave. Iedereen is vanaf 17:00 uur welkom.

Voor ¤ 5, = mag je naar binnen en genieten van de gezelligheid en de optredens. Tijdens deze benefietavond, wordt er verteld wat sikkelcelziekte is en wordt er aandacht gevraagd voor deze aandoening. De artiesten treden gratis op en het geld dat deze avond wordt opgehaald komt ten goede aan informatie voorziening voor sikkelcel-patiënten.

Sikkelcelziekte is een erfelijke aandoening die vooral voorkomt bij donkere mensen. De aandoening is een vorm van chronische bloedarmoede. De rode bloedcellen hebben geen normale vorm, maar die van een sikkel. Dit heeft als gevolg dat de bloedcellen in elkaar kunnen haken. Door verstopping van de bloedvaten hebben patiënten regelmatig pijnaanvallen in de botten. Verder kunnen er verstoppingen (infarcten), in organen zoals milt, lever, longen, nieren en hersenen ontstaan.


1 op de 7 mensen afkomstig uit Suriname, Nederlandse Antillen en West Afrika is drager van sikkelcelziekte. Dragers hebben nooit klachten. Maar als beide ouders drager zijn, hebben zij kans op een baby met sikkelcelziekte. Vanaf 1 januari worden alle baby's met het hielprikje onderzocht op sikkelcelziekte of op dragerschap ervan.

Wij vragen om meer aandacht en om meer geld voor deze groep patiënten. Met geld kunnen we meer voorlichting voor de patiënten en hun familie en vrienden ontwikkelen, maar we kunnen dan ook wetenschappelijk onderzoek laten doen naar betere behandelmethodes.

Voor meer informatie over sikkelcelziekte kunt u terecht op:www.ikhebsikkelcel.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Info@ikhebsikkelcel.nl Eline Bakker: 06 19236021


---

EINDE PERSBERICHT