Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nederlandse luchthavens zichtbaar duurder door all-in ticketprijzen

Vertrek vanaf Duitse en Belgische airports vaak tientallen euro's goedkoper

Oosterhout, 26 april 2007 - Vakantiegangers die voor de meivakantie nog een vliegticket willen boeken en kiezen voor vertrek vanaf een buitenlandse luchthaven kunnen tientallen euro's besparen. Het prijsverschil tussen Nederlandse en Duitse of Belgische luchthavens kan oplopen tot wel 35 procent. Een belangrijke oorzaak hiervoor zijn de hogere vertrekbelastingen in ons land. Nu luchtvaartmaatschappijen per 1 april all-in tarieven moeten publiceren zijn de prijsverschillen zichtbaarder dan ooit. De vraag naar vluchten vanaf buitenlandse vliegvelden als Dortmund, Düsseldorf en Brussel neemt dan ook toe. Zeker in de grensgebieden. Dat blijkt uit boekingsgegevens van CheapTickets.nl, één van de grootste aanbieders van vliegtickets via internet.

Naast lagere belastingen zorgen de voordeliger parkeertarieven ervoor dat vliegen vanaf een buitenlandse vertrekhaven financieel aantrekkelijk is. Ook liggen de kale ticketprijzen vaak lager. Daarbij komt dat veel lowcost carriers voor luchthavens als Brussel-Charleroi, Düsseldorf en Dortmund kiezen, waardoor het aanbod van goedkope vluchten op deze vliegvelden toeneemt. CheapTickets.nl berekende dat een retour Amsterdam - Londen Luton voor twee personen met vertrek dit weekend 339, 46 euro kost, inclusief alle belastingen, parkeren én de vervoerskosten van de airport naar het centrum van Londen. Vanuit Dortmund betaalt het koppel op dezelfde vertrekdatum naar Londen Luton slechts 225, 46 euro. "Dat scheelt dus ruim 100 euro per koppel," aldus Björn de Jager, commercieel manager CheapTickets.nl. "Als je dan ook nog eens in de grensstreek woont, wordt het wel heel aantrekkelijk om vanuit Duitsland te vliegen. We zien zelfs al mensen vanuit de omgeving Utrecht Schiphol de rug toekeren."

Beter inzicht
Passagiers die zelf hun vakantie via internet boeken, hebben doorgaans veel individuele reiservaring. De Jager: "Het zijn mensen die gemakkelijk reizen en gewend zijn tarieven met elkaar te vergelijken. Onze klanten zoeken zelf de markt goed af. Ze zien dan precies hoe de tarieven bij de verschillende maatschappijen en airports liggen. Ze vinden het ook geen enkel probleem vanuit een ander land te vertrekken.

Ik ken mensen die in Delft wonen, met de trein naar Brussel reizen en van daar met een buitenlandse lowcost carrier naar Portugal vliegen. Die zoeken echt alle opties uit en kiezen voor de voordeligste mogelijkheid. De all-in tarieven geven deze klanten veel sneller en beter inzicht in de prijsverschillen."

Over CheapTickets.nl
Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week online reserveren. Goedkoop, gemakkelijk, overzichtelijk, snel én met een prima service. CheapTickets.nl is op deze manier uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van vliegtickets via internet. Bovendien is het op dit moment ook de snelst groeiende webwinkel in z'n soort. CheapTickets.nl biedt echter veel meer dan alleen tickets (lijndienst, lowcost en charter), zoals een up-to-date overzicht van alle beschikbare lastminute vakanties en de mogelijkheid tot het boeken van hotelovernachtingen en autohuur in binnen- en buitenland. Altijd de beste deals. CheapTickets.nl maakt onderdeel uit van de Beins Travel Group in Oosterhout. Van pionier in 1971 is Beins met 50 gespecialiseerde reisadviseurs onder één dak uitgegroeid tot een belangrijke speler in de reisbranche. CheapTickets.nl is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR), de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), de International Air Transport Association (IATA) en de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

Zie ook www.cheaptickets.nl

///


Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht