Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Aalten - Fietsster gewond na botsing                      |
Een 53-jarige fietsster uit Aalten is op woensdag (25/04) op de rotonde Bocholtsestraatweg/Ludgerstraat met een 80-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d Ijssel in botsing gekomen. Zij is met een hoofdwond voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 16.40 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist op bovengenoemde rotonde rechtsaf sloeg en daarbij geen voorrang aan de fietsster verleende, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De automobilist bleef voor zover bekend ongedeerd.

|     |Lichtenvoorde - Bouwkraan valt op woning                  |
Het dak van een pand aan de Korte Rapenburgstraat is op woensdag (25/04) zwaar beschadigd geraakt toen een gedeelte van een bouwkraan tijdens loswerkzaamheden afbrak en op het dak terecht kwam. Vier personen die op dat moment in het pand aanwezig waren, kwamen met de schrik vrij.

De politie werd omstreeks 17.15 uur over het ongeval ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat tijdens het lossen van een pallet met stenen de kraan op een hoogte van zo'n zeven meter is afgebroken. Hierdoor kwam een gedeelte van de kraan op het dak van de woning terecht. Het dak raakte zwaar beschadigd en spullen vanuit de slaapkamers die onder het dak gelegen waren, lagen verspreid door de tuin. De bouwkraan stond aan de Krabbenplaats en vanaf daar werden ook de stenen overgeheveld. Toen het pallet al over de bestaande bebouwing was getild en boven de achtertuin van de woning hing, ging het mis.

Medewerkers van de brandweer hebben het gat in dak provisorisch gedicht. Medewerkers van de gemeente hebben rondom de woning afzethekken geplaatst. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

|     |Lichtenvoorde - Diefstal van auto                         |
Onbekenden hebben tussen dinsdag en woensdag (25/04) een auto die geparkeerd stond aan de Esstraat weten weg te nemen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen dinsdagmiddag 17.30 uur en woensdagochtend 07.50 uur plaats gevonden. Onduidelijk is hoe men de auto heeft weten weg te nemen. Het gaat om een grijze Volkswagen Golf met het kenteken RS-ZT-73. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen. Ook mensen die weten waar de auto nu is, wordt verzocht om zich te melden.

|     |Gaanderen - Hennepkwekerij ontmanteld                     |
De politie heeft woensdag (25/04) in een woning en een schuur aan de Rijksweg een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. In verband hiermee werd een 31-jarige inwoner uit Gaanderen voor verhoor aangehouden.

Agenten namen omstreeks 11.45 uur een kijkje in de woning en de schuur. Daar troffen ze ruim 110 hennepplanten en de nodige apparatuur aan. De stroom bleek niet illegaal te zijn afgetapt. De planten zijn vervolgens in beslag genomen en worden vernietigd. Een 31-jarige inwoner uit Gaanderen werd voor verhoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij een verklaring heeft afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten
---


---


---

---- --