Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Bromfietser lichtgewond na ongeval

Publicatiedatum: 26-4-2007 14:54:52

BEMMEL - Een zeventienjarige bromfietser uit Ressen is woensdagochtend in Bemmel lichtgewond geraakt na een aanrijding met een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn. De Apeldoornse automobilist wilde even na zeven uur vanaf de Papenstraat linksaf de Dorpstraat inrijden. Daarbij zou hij geen voorrang hebben verleend aan de voor hem van rechts komende bromfietser. De jongen liep door het ongeval beenletsel op maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij zou zich onder behandeling van de huisarts laten stellen. De automobilist is met de schrik vrijgekomen. Volgens de politie was er geen alcohol in het spel. (07-064662)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Huissense ernstig gewond na ongeval met lijnbus
Publicatiedatum: 26-4-2007 14:44:10

EDE - Een 54-jarige vrouw uit Huissen is donderdagochtend in Ede ernstig gewond geraakt na een verkeersongeval met een lijnbus. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Haar toestand is kritiek.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over negen toen het slachtoffer samen met haar zestienjarige neef over het verhoogde fietspad over de Tooroplaan reed. Op dat moment passeerde er een lijnbus, bestuurd door een 49-jarig man uit Rhenen. In het voorbijgaan heeft de bus vermoedelijk met de rechterbuitenspiegel het slachtoffer geraakt waardoor de vrouw ten val kwam. De afdeling Verkeersongevallenanalyse stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht. Bij het ongeval werd ook de traumahelikopter ingezet.
(07-065315)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053