Gemeente Gouda


eerste bijeenkomst boughaz een succes
(26-4-2007)

Boughaz. Het Arabische woord voor oversteek en de naam van een Gouds project om de geschiedenis van Marokkaanse Gouwenaars vast te leggen. Waar droomden ze van toen ze in de jaren zestig en later hun geboortegrond verlieten? Zagen ze toekomst in dat koude, verre buitenland? Zouden ze rijk terugkomen?

Het is een film over Marokkanen die op het punt staan te emigreren naar de Goudse regio, of dat recent hebben gedaan. Maar het gaat ook over Marokkanen die terug willen naar hun geboorteland of onlangs zijn teruggegaan. Stichting Boughaz heeft in 2005 het filmproject Emigratie en remigratie, over dromen en werkelijkheden afgerond.

Dinsdagavond 24 april is met succes de eerste bijeenkomst in de wijk Gouda Oost gehouden voor Marokkaanse vrouwen.

Ook boughaz bijwonen?
De organisatie Meander maakt de vertoning van de film mogelijk. Dit kan op diverse manieren. Van enkel de film kijken tot een combinatie met een uitgebreider programma. Een groep of vereniging kan de film gebruiken om eigen of gezamenlijke problemen onder begeleiding bespreekbaar te maken.

Er wordt verder uitgegaan van een menu met opties die naar behoefte uit te breiden is. De organisatie van een filmavond kan zelf bepalen welke verschillende onderdelen gebruikt worden om het programma samen te stellen. Het project Wijkontwikkeling en het streekarchief kunnen een deel van de organisatie voor hun rekening nemen.

Heeft u interesse om zelf met uw organisatie de film te vertonen, met een aangepast programma, ga dan langs bij het informatiepunt wijkontwikkeling in Gouda Oost (De Rijkestraat 32) en in Korte Akkeren (Snoystraat 4). Of bel naar nummer 0182-58 91 24 of via e-mail: wijkontwikkeling@gouda.nl.