Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Kabinet trekt PGS 11 over opslag en gebruik chloor in

26-04-2007

De elfde publicatie in de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) is ingetrokken. Een bericht hierover is vandaag in de Staatscourant verschenen. Het kabinet had de PGS 11, een publicatie over opslag en gebruik van chloor, al op 5 december vorig jaar ingetrokken.

Publicaties in de PGS-reeks worden veel gebruikt bij vergunningverlening en algemene regels op grond van de Wet milieubeheer en bij eisen en maatregelen op het gebied van arbeids-, transport- en brandveiligheid.
Volgens het kabinet is de chloorketen goed georganiseerd en zijn geen aanvullende eisen en voorschriften nodig. Chloorbedrijven moeten een veiligheidsbeheerssysteem opzetten. Die bedrijven kunnen daarbij ook gebruik maken van documenten van de Europese brancheorganisatie van de chloorkali-industrie, Euro Chlor. Veel Europese landen gebruiken deze documenten al. De documenten zijn ook de grondslag voor Europese regels voor de chloorkali-industrie.

Download


Zie het origineel


* Euro Chlor documenten (website Euro Chlor): http://www.eurochlor.org/recommendations

Zie ook


Zie het origineel


* Nieuwsbericht op website Adviesraad gevaarlijke stoffen: http://www.adviesraadgevaarlijkestoffen.nl/default.asp?p=1&view=ms g&id=6

* Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen:
http://www.vrom.nl/pagina.html?id=20715