Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (26/4)

TILBURG, 26 april 2007

Verdachte aangehouden na schoten op auto Lage Witsiebaan 4 april

TILBURG: Gisteren heeft bij de politie in Utrecht zich, gebracht door een familielid, de verdachte gemeld van het schietincident op 4 april jl. op de Lage Witsiebaan. Het gaat om een 24-jarige Utrechter. Drie Tilburgers werden toen in de rijdende auto waarin zij zaten beschoten vanuit een andere rijdende auto. De politie was al enkele weken op zoek naar de verdachte. Hij is in verzekering gesteld.

Drie Tilburgers (19, 23 en 25 jaar) kwamen die woensdagmiddag met de schrik vrij toen de rijdende auto waarin ze zaten, vanuit een andere rijdende auto werd beschoten. Dat gebeurde kort na 16.00 uur op de Lage Witsiebaan, kort na de kruising met de Beneluxlaan. Een onbekende schutter vuurde vanuit een auto enkele keren op de auto met de drie mannen, maar gelukkig raakte daarbij niemand gewond. De 25-jarige bestuurder reed na het schietincident de schutter achterna en op de hoek Statenlaan-Nimrodstraat stapte de 25-jarige man uit in een poging verhaal te halen. De andere auto was daar ook gestopt en de schutter schoot toen op de 25-jarige man om vervolgens hard weg te rijden.

Twee bestuurders rijbewijs kwijt vanwege te hard rijden

TILBURG: Gisteren raakten twee bestuurders hun rijbewijs kwijt omdat zij te hard reden. Omstreeks 14.20 uur reed een 26-jarige inwoner van Tilburg in een personenauto met een gecorrigeerde snelheid van 136 km/uur over de Burgemeester Letschertweg te Tilburg. Hier is de maximum snelheid 80 km/uur. De Tilburger was tijdens het rijden ook aan het bellen en ter hoogte van de Gesworenhoekseweg stopte hij niet voor het rode verkeerslicht. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt vanwege zijn snelheid en kan een proces-verbaal verwachten voor de snelheid, niet stoppen voor rood licht en niet handsfree bellen.

Omstreeks 19.30 uur reed een 31-jarige inwoner van Tilburg op zijn motorfiets met een gecorrigeerde snelheid van 136 km/uur over de Beekseweg (N395) te Diessen. Hier is een maximum snelheid van 80 km/uur. De Tilburger reed ook nog eerst met een gecorrigeerde snelheid van 91 km/uur over de Julianastraat te Diessen welke is gelegen in het centrum en waar een maximum snelheid van 50 km/uur geldt. Ook deze Tilburger mocht zijn rijbewijs inleveren. Hij kan proces-verbaal tegemoet zien voor de beide snelheidsovertredingen

Twee arrestaties na vechtpartij

TILBURG: Een vechtpartij op de Gerard Brandtstraat heeft gisteravond geresulteerd in twee arrestaties. Twee vechtersbazen, uit Tilburg van 46 en 32 jaar zijn in verzekering gesteld.

De agenten troffen in de straat een auto aan waarin een bloedende 32-jarige man zat. Ook was de ruit van het linkerachterpaneel van de auto ingeslagen. Het slachtoffer verklaarde dat hij met een ijzeren pijp en een hakbijl geslagen was door twee bekenden van hem, een vader met zijn zoon. De man werd vervolgens in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hierop zijn de agenten verhaal gaan halen bij de andere partij. Zij vertelden dat de 32-jarige Tilburger al enkele weken bij hen aan huis regelmatig problemen veroorzaakt vanwege een zakelijk meningsverschil. Gisteren had hij volgens hen de 22-jarige zoon van de 46-jarige verdachte een klap met een bierfles in het gezicht gegeven. Het gelaat van de jongeman was opgezwollen. Ook hij moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Ter plaatse is besloten de 46-jarige man aan te houden. Later gisteravond is in overleg met de Officier van Justitie besloten om ook de 32-jarige Tilburger te arresteren. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Een nader onderzoek naar het incident wordt ingesteld.

Politie houdt veelpleger aan

TILBURG: De politie heeft gistermiddag rond 14:35 uur een 38 jarige Tilburger aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij zou 25 onderbroeken ontvreemd hebben.

Een beveiligingsbeambte van een warenhuis aan de Heuvelstraat die de verdachte observeerde, trof de 25 onderbroeken aan in een plastic tas en onder de jas van de verdachte. Hij heeft toen de politie gealarmeerd. Toen de politie arriveerde, deed de verdachte afstand van het ondergoed. Na zijn aanhouding bleek de man een veelpleger te zijn. Hij is conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor bedreiging ex-vriendin

TILBURG: De politie heeft gisteravond op de Nazarethstraat een 33-jarige Tilburger aangehouden die gezocht werd vanwege een aangifte die zijn 21-jarige ex-vriendin gedaan heeft op 11 april jl. Zij verklaart dat haar ex vriend haar in haar woning bedreigd haar strot door te snijden. Ook had hij ingebroken in haar huis door het voordeurslot te forceren. Verder had hij diverse goederen vernield. De vrouw deed al eerder aangifte van stalking. De verdachte is in verzekering gesteld.

Twee verdachten voor fietsendiefstal aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteren rond 19:40 uur twee jongens van 16 en 17 jaar uit Tilburg aangehouden op de verdenking van fietsendiefstal. De 17-jarige jongen werd aangetroffen op een gestolen fiets waarvan eerder die dag aangifte was gedaan. Hij verklaarde niet geweten te hebben dat de fiets waar hij op reed gestolen was. Hij had hem naar eigen zeggen geleend van een 16-jarige vriend. Toen de 17-jarige jongen ging fietsen werd hij aangesproken door een man, die beweerde dat het de fiets van zijn dochter was, die gestolen was op de Spaarnwoudenlaan. Hij heeft toen samen met de jongen op de politie gewacht, die de knaap arresteerde op het Ruimelplein. Ook de andere knul werd aangehouden. De 16-jarige verdachte werd in verzekering gesteld.

Agressieve winkeldief aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteravond op aanwijzing van een beveiligingsbeambte op de Daniel Jos Jittastraat een 39-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van winkeldiefstal.

De man had uit een supermarkt een fles champagne t.w.v. 25 euro gestolen en was die buiten aan het opdrinken. De bewaker sprak hem buiten aan. De winkeldief was op dat moment in het gezelschap van een naar later bleek een 37-jarige Bredase. De verdachte werd erg agressief en begon met de fles te zwaaien en riep daarbij: " Je maakt mij niks en je komt mij niet achterna want dan sla ik je neer." De beveiliger kon een slag met de fles afslaan. Uiteindelijk zijn zowel de winkeldief als de vrouw aangehouden. De vrouwelijke verdachte bleek echter niet bij de diefstal betrokken te zijn geweest,

Politie houdt vluchtende vernieler aan

TILBURG: De politie heeft vannacht een vluchtende 27-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt er van verdacht een ruit van een deur vernield te hebben.Omstreeks 02:20 uur kreeg de verdachte een woordenwisseling met zijn vriendin in de wijk Hasselt. De huisgenoten van het koppel verzochten de verdachte om weg te gaan. Na dat verzoek gooide de verdachte een deur zo hard dicht, dat de ruit in die deur sneuvelde. Hij beweert dat het niet de bedoeling was de ruit stuk te maken. Toen hij buiten kwam, zag hij een politieauto aan komen rijden. Hij besloot toen om te vluchten naar de achterzijde van de woning en zich te verstoppen in de bosjes. Daar werd hij even later aangehouden.

Politie onderzoekt straatroof

TILBURG: Woensdagmiddag is op de Koestraat een 18-jarige Tilburgse beroofd van haar tas. Het slachtoffer zat bij haar vriendin achterop de fiets. Ter hoogte van de Leonard van Veghelstraat werden zij ingehaald door een zilverkleurige scooter. Er zaten twee jongens op. De bijrijder had een wit T-shirt aan en een zonnebril op. Ze hadden beiden een getinte huidskleur. De passagier rukte haar schoudertas los. De daders reden weg in de richting van het NS-Plein. In de tas zat onder meer een mobiele telefoon. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Ongeval op A58 ter hoogte van de Blaak

TILBURG: Vannacht omstreeks 02:45 uur op de A58 ter hoogte van de Blaak heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een trekker met oplegger en een bestelauto. Hierbij raakte de 31-jarige bestuurder van de bestelauto uit Eindhoven gewond.

De twee betrokkenen kwamen uit de richting Eindhoven en gingen richting Breda. Een bestelauto botste door onbekende oorzaak tegen de achterkant van een trekker met oplegger aan. Hierdoor is de bestelauto nog een stuk onder de trekker met oplegger blijven hangen. De wagen is uiteindelijk losgekomen en is tegen de linker vangrail tot stilstand gekomen. Een traumahelikopter is uitgevlogen. Door de GGD, de Brandweer en de trauma-arts uit de helikopter, is de man uit zijn auto bevrijd. Hij heeft beenletsel opgelopen. De man is overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg. De politie heeft een rapport opgemaakt. De bestuurder van de trekker met oplegger is een 62-jarige Duitser.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Ronald Monsieurs