Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 26 april 2007

Politie onderzoekt overval op gezin

BREDA: De politie onderzoekt een brute gewapende overval donderdagochtend op een woning in de Oosterstraat. Daarbij hebben vier onbekende mannen een gezin bedreigd, waarna ze er met een geldbedrag vandoor gingen.

Donderdagochtend rond 03:30 uur werden de bewoners wakker van glasgerinkel. In de woning lagen op dat moment een echtpaar met hun kinderen te slapen. Via de achterdeur van de woning drongen vier onbekende gemaskerde mannen binnen, die van de 41-jarige bewoner geld eisten. De eis werd kracht bijgezet doordat een van de overvallers een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich had en de andere een lange stok. De gezinsleden werden bij elkaar gezet in één kamer, waarna de vader ergens anders in de woning geld pakte. Hij werd door de overvallers meerdere keren hard geslagen en geschopt. Hij heeft zich later in het ziekenhuis laten behandelen door een arts. Nadat het geld was overhandigd, verlieten de overvallers via de achterdeur de woning.

De politie heeft meteen de geschrokken slachtoffers opgevangen. Ook werd begonnen met een grootscheeps onderzoek. De technische recherche is gekomen om sporenonderzoek te doen. Ook wordt een buurtonderzoek gehouden en worden de slachtoffers gehoord.

Getuigen
De politie zoekt ook naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben, bijvoorbeeld hoe de daders zijn vertrokken na de overval en via welke route. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900 8844.

Inwoner Etten-Leur raakt rijbewijs kwijt

BREDA: Een 46-jarige automobilist uit Etten-Leur is woensdagmiddag zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Een motoragent van het regionale Verkeershandhavingsteam van de politie Midden- en West-Brabant zag dat de man met 109 km/uur over de Moerlaken scheurde, terwijl daar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Hij werd aangehouden en kon direct zijn rijbewijs inleveren, een standaardprocedure bij
snelheidsoverschrijdingen boven 50 km/uur. Ook krijgt hij een proces-verbaal wegens te hard rijden.

Bredanaar (34) maakt stennis in apotheek

BREDA: De politie heeft woensdagmiddag rond 16.00 uur een 34-jarige Bredanaar aangehouden. Hij had kort daarvoor bij een apotheek aan de Ginnekenweg een plantenbak vernield en een personeelslid bedreigd. De man was boos, omdat hij medicijnen niet kreeg. Nadat hij door het lint ging, vertrok hij weer. De politie kon hem in zijn woning aanhouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bredase steelt geld uit kassa werkgever

BREDA: Een 18-jarige Bredase is woensdagavond kort voor 19.30 uur aangehouden in een winkel aan de Ginnekenweg. Ze is werkzaam in de winkel en wordt verdacht van diefstal van een geldbedrag uit de kassa. De vrouw werd betrapt door een collega en bekende ook vaker kleine bedragen te hebben gepakt uit de kassa. Na verhoor is de Bredase heengezonden; de politie stelt een onderzoek in.

Hennepkwekerij in woning Haagdijk opgerold

BREDA: In een woning aan de Haagdijk heeft de politie woensdagavond een hennepkwekerij met ruim 200 planten opgerold. Alle planten en benodigde materialen zijn in beslag genomen en vernietigd. De 45-jarige bewoner van het pand is aangehouden; hij is verdachte in een ander onderzoek en had zelf aangeven thuis een hennepkwekerij te hebben.

Tweetal probeert palmboom te stelen

BREDA: Een 42-jarige Bredanaar is woensdagavond om 23.45 uur aangehouden op het Huiserf. Samen met een andere man probeerde hij kort daarvoor een palmboom te stelen bij een tuincentrum aan de Rietdijk. Ze hadden het hek geforceerd en waren de boom aan het uitgraven. De eigenaar, die naast zijn bedrijf woont, overliep het tweetal en gaf de 42-jarige een klap. Die vluchtte op de fiets weg, waarna de tweede verdachte de eigenaar met een schop sloeg. De zoon van de eigenaar en een vriend probeerde de onbekende man vast te houden, maar die wist te ontsnappen. Agenten die reageerden op de melding, zagen de 42-jarige verdachte in de Haagse Beemden fietsen en konden hem uiteindelijk aanhouden. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Examenstunt eindigt in aanhouding 20-jarige Bredanaar

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen rond 01.00 uur een 20-jarige Bredanaar aangehouden op het dak van een onderwijsinstelling aan de Ganzerik. Een getuige belde de politie, nadat hij had gezien dat een onbekende man het dak van de school opklom en via een touw een tas omhoog hees. Gewaarschuwde agenten konden de 20-jarige even later in de kraag vatten. De verdachte verklaarde dat hij een oud-leerling van de school was en bij wijze van examenstunt een stekje van een hennepplant op het dak wilde plaatsen. Dit in gezelschap van enkele andere jongens, leerlingen van de school. De Bredanaar had een speciekuip, potgrond en water naar boven getakeld om de stunt te kunnen uitvoeren. Zover kwam het dus niet. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Kledingwinkel Wilhelminastraat slachtoffer van inbraak

BREDA: Bij een kledingwinkel aan de Wilhelminastraat is donderdagmorgen vermoedelijk tussen 02.00 en 03.00 uur geprobeerd in te breken door met een auto de toegangsdeur te forceren. De winkel werd maandagavond ook al slachtoffer van inbraak waarbij een flinke hoeveelheid kleding is gestolen. Ook op 9 april werd ingebroken en ook daarbij is kleding ontvreemd. De zaak is pas een week of zes open. De politie heeft een omwonende gesproken die donderdagmorgen een auto heeft gehoord, maar ook iemand heeft horen gillen. Vermoedelijk zijn de inbrekers daardoor gestoord en gevlucht. De politie zoekt specifiek de gillende persoon, wellicht dat die meer kan vertellen over de inbrekers. Hij of zij kan zich melden op 0900-8844. De recherche stelt een onderzoek in naar de recente twee inbraken en de poging van afgelopen nacht.

Aanhouding na huiselijk geweld

ST.WILLEBRORD: De politie heeft donderdagmorgen kort voor 04.00 uur een 27-jarige inwoner van St. Willebrord aangehouden. Dat gebeurde op de Luienhoeksestraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw even tevoren. Hij zou haar hard bij de keel hebben gepakt en in hun woning vernielde hij bovendien diverse goederen. Toen gealarmeerde agenten hem in zijn auto aantroffen op de Luienhoeksestraat, bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. Tevens gaf hij toe drugs gebruikt te hebben en reed dus onder invloed. Na verhoor is hij donderdagmiddag op vrije voeten gesteld; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: De politie heeft vanochtend in de Karrestraat rond 11:30 uur een 40-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. De vrouw zou uit een winkel kleding hebben gestolen. In een pashokje had de vrouw prijskaartjes van de kleding gehaald, de kleding in haar tas gedaan, waarna zij even later de winkel uit liep. Buiten werd zij aangesproken door een beveiliger. Die nam haar weer mee naar binnen, waarna de politie werd ingeschakeld. De vrouw werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Na betaling van een boete van 230 euro, mocht de vrouw weer gaan.

Auteur: Manfredi Mauro