PwC accounting services supplier Olympische Spelen Peking

26.04.2007 / 15:11 / Rubriek: Economie / Organisatie: Pwc

Pwc

http://www.pwc.com/nl

Het organisatiecomité van de Spelen van Peking (BOCOG) heeft PricewaterhouseCoopers (PwC) aangewezen als 'accounting services supplier' van de Olympische Spelen in Peking 2008. In deze rol voorziet PwC de organisatie van de Olympische Spelen en de Paralympics, het Chinees Olympisch Comité en de Chinese atletenafvaardiging van financiële adviesdiensten op het gebied van budgettering, financiële planning en interne controle.

'De ogen van de hele wereld zijn in augustus gericht op Peking. We voelen toewijding om van de Spelen een spectaculair evenement te maken', zegt BOCOG marketingdirecteur Yuan Bin. 'Voor het welslagen van de Spelen zijn we afhankelijk van de beste accountant- en adviesdiensten. PwC en BOCOG zullen beiden profiteren van deze samenwerking van wereldklasse.'

'De benoeming als accounting services supplier is een grote eer voor zowel onze 8.000 medewerkers in China als voor de 140.000 mensen die wereldwijd in 149 landen werken voor onze organisatie', zegt Silas Yang, CEO van PricewaterhouseCoopers in China en Hongkong. Hij voegt daaraan toe dat het Olympische motto 'Faster, Higher, Stronger' atleten zal inspireren tot excellence, teamwork en leadership; waarden die overeenkomen met die van PwC.

De betrokkenheid van PricewaterhouseCoopers bij de Olympische Spelen van Peking kent zijn oorsprong in 2000. Destijds adviseerde PwC het 'Beijing 2008 Olympic Games Bid Committee'. Na de toewijzing van de Spelen aan Peking bleef PwC financiële adviesdiensten leveren gedurende de ontwikkeling van vijf grote Olympische locaties, waaronder het Nationale Stadion dat het middelpunt vormt tijdens de XXIXe Olympiade. Het stadion wordt gezien als een architectonisch hoogstandje en vertoont uiterlijk overeenkomsten met een vogelnest.