Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Bouwkraan valt op woning

Lichtenvoorde, 26-04-2007 o Het dak van een pand aan de Korte Rapenburgstraat is op woensdag (25/04) zwaar beschadigd geraakt toen een gedeelte van een bouwkraan tijdens loswerkzaamheden afbrak en op het dak terecht kwam. Vier personen die op dat moment in het pand aanwezig waren, kwamen met de schrik vrij.

De politie werd omstreeks 17.15 uur over het ongeval ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat tijdens het lossen van een pallet met stenen de kraan op een hoogte van zon zeven meter is afgebroken. Hierdoor kwam een gedeelte van de kraan op het dak van de woning terecht. Het dak raakte zwaar beschadigd en spullen vanuit de slaapkamers die onder het dak gelegen waren, lagen verspreid door de tuin. De bouwkraan stond aan de Krabbenplaats en vanaf daar werden ook de stenen overgeheveld. Toen het pallet al over de bestaande bebouwing was getild en boven de achtertuin van de woning hing, ging het mis.

Medewerkers van de brandweer hebben het gat in dak provisorisch gedicht. Medewerkers van de gemeente hebben rondom de woning afzethekken geplaatst. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.