Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 26 april 2007

Heerlen; Inbreker aangehouden

De politie heeft afgelopen nacht een 22-jarige man uit Hoensbroek aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een bedrijf aan de Wijngaardsweg in Heerlen.

Naar aanleiding van een melding dat er in het bedrijf was ingebroken, ging de politie even na 01:00 uur ter plaatse. Daar zagen de agenten dat iemand had geprobeerd het slot van de deur te forceren en dat er een raam was ingegooid. Uit het pand bleken enkele computers en computerschermen gestolen te zijn. Toen dezelfde agenten enkele uren later opnieuw naar het pand reden, zagen zij een man op een fiets wegrijden. Zij reden achter de man aan en wisten hem snel te achterhalen. De man had een tas met inbrekerswerktuig bij zich en werd hierop direct aangehouden. Hij zal verder worden verhoord.

Sittard; Hennepplantage in woning aangetroffen

Vandaag heeft de politie in een woning aan de Parallelweg in Sittard een hennepplantage aangetroffen. De plantage was verdeeld over vier ruimtes, drie op de eerste verdieping en één in een kelderruimte. De agenten vonden in totaal zo'n 6000 hennepstekjes in de woning. De bewoner van het pand was op het moment dat de politie de hennepplantage aantrof, niet aanwezig. Dankzij een tip via Misdaad Anoniem was de politie de plantage op het spoor gekomen.


_______

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --