Ingezonden persbericht


Persbericht

Malmberg en CIBER tekenen 5-jarige SAP-hosting overeenkomst

~ uitgeverij legt basis voor verdere groei ~

Eindhoven, 26 april 2007 - Uitgeverij Malmberg uit Nederland en uitgeverij Van In uit België, dochterbedrijven van Sanoma, hebben ICT-dienstverlener CIBER geselecteerd om hun SAP-omgevingen te moderniseren. Daarnaast is CIBER middels een Service Level Agreement (SLA) de komende vijf jaar verantwoordelijk voor het operationele aspect van Malmberg's SAP-systeem. Hiermee laat Malmberg remote services overgaan in managed services.

Zowel Malmberg en Van In zijn educatieve uitgeverijen en hebben te maken met veel veranderingen. Producten worden in plaats van print steeds vaker digitaal, de overheid trekt zich grotendeels terug uit de markt en afnemers professionaliseren. Om de bedrijfsprocessen te ondersteunen maken Malmberg en Van In sinds begin 2004 gebruik van SAP-systemen die door CIBER geïmplementeerd zijn en op afstand beheerd werden. De systemen van Malmberg worden door moederbedrijf Sanoma WSOY Books and Education gezien als een strategisch platform dat uiteindelijk internationaal uitgerold gaat worden. In Finland is inmiddels al een start gemaakt met de implementatie.

Buiten de SAP-upgrade door CIBER maakt Malmberg ook gebruik van CIBER's SAP Managed Services waardoor de uitgeverij geen investeringen meer hoeft te doen in hardware of softwarelicenties. De housing en hosting vindt plaats in CIBER's datacenters in Amsterdam en Rotterdam en het operationele beheer gebeurt vanuit de remote service-locaties in 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Nieuwegein.

"We hebben al langer een hele goede relatie met CIBER en gedurende die periode heeft CIBER altijd goede en betrouwbare diensten geleverd", aldus Berry Verhoeven, ICT manager bij Malmberg. "Daarnaast heeft CIBER altijd voldaan aan onze wensen en beschikken ze over de Europese dekking die gewenst is gezien onze roll-out-strategie."

"Het feit dat Malmberg ook gebruik gaat maken van SAP Managed Services toont het vertrouwen dat zij hebben in onze mensen", aldus Tom van den Berg, country manager bij CIBER Nederland. "Wij helpen Malmberg dan ook graag om in de toekomst verdere groei mogelijk te maken."

(320 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CIBER Nederland
CIBER is een wereldwijde full service IT dienstverlener die zich specialiseert in het bouwen, integreren en beheren van kritische bedrijfsoplossingen en -systemen. Onze oplossingen worden zowel in maatwerk- als in pakketvorm geleverd. De diensten worden verleend voor alle technologische platforms, besturingssystemen en bestaande infrastructuren.

CIBER (NYSE: CBR) kijkt terug op dertig jaar internationale ervaring met klanten in zowel de overheid als het bedrijfsleven. Met 9000 medewerkers over de hele wereld genereert CIBER een omzet van ongeveer 1 miljard dollar. In Nederland is CIBER inmiddels meer dan 10 jaar actief met ongeveer 325 medewerkers vanuit de vestigingen Eindhoven, Nieuwegein en Den Bosch. CIBER Nederland richt zich op de branches (high-tech) industrie, utilities, overheid, groothandel, telecom, media, financiële en zakelijke dienstverlening.

Over Malmberg
Malmberg is een toonaangevende educatieve uitgeverij in Nederland, met sterke marktposities in de markten van Basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs en Beroeps- en Volwassenen Educatie. Het speelveld van Malmberg is in beweging: producten worden minder folio en meer digitaal, de vraagzijde van de markt professionaliseert en de overheid treedt meer en meer terug. De markten waarin Malmberg opereert, kenmerken zich door een meer dan gemiddelde groei. Het is goed zichtbaar dat de overheid onderwijs in Nederland als een speerpunt van beleid ziet en daarin ruim investeert. Malmberg heeft een omzet van meer dan ¤ 100 miljoen en ruim 350 FTE op de loonlijst in 2006.

Voor meer informatie over CIBER kunt u contact opnemen met: CIBER Nederland
Ronald Hoenink
Tel: +31 (0)40 232 90 90
E-mail: ronald.hoenink@ciber.nl

Voor verdere persinformatie, kunt u contact opnemen met: Jelle Zuidema van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: jellez@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com