Ingezonden persbericht


A1GP keert terug op Zandvoort

De A1GP World Cup of Motorsport keert voor de openingsronde van het seizoen 2007/08 van 28 - 30 september 2007 terug op Circuit Park Zandvoort, een jaar nadat de badplaats gastheer was van de eerste race van dit seizoen. Een volgepakt circuit, met ruim 75.000 toeschouwers zagen hoe A1 Team Duitsland met Nico Hülkenberg de eerste overwinning behaalden, hun eerste stap naar het kampioenschap dat ze in Shanghai definitief binnenhaalden.

De Hoofdrace vorig jaar werd gekenmerkt door adembenemende inhaalacties en onvoorspelbare omstandigheden, wat zorgde voor een van de meest spectaculaire races dit seizoen. A1 Team Nederland coureur Jeroen Bleekemolen, die vlak voor dat weekend plots eerste coureur werd, leidde gedurende een kwart van de race en eindigde uiteindelijk als vierde. Hij schotelde de menigte toeschouwers een spectaculaire show voor die zonder twijfel ook dit jaar voor volle tribunes zal zorgen.

Terugkijkend op de race van vorig jaar zei A1 Team Nederland seat holder Jan Lammers; "Het evenement van vorig jaar zal moeilijk te verslaan zijn, maar hopelijk kunnen we het op zijn minst evenaren, zodat we gastheer kunnen zijn voor wederom een memorabele A1GP seizoensopening. De eerste A1GP op Zandvoort is de perfecte etalage geweest voor A1GP en had alles in zich van de World Cup of Motorsport, mooie races, een overweldigende sfeer en uitgebreide media aandacht.

Vanuit het oogpunt van A1 Team Nederland gezien kijken we er nu al naar uit weer voor ons thuisplubliek te racen en met de altijd aanwezige massale steun van alle fans beloven wij met de andere landen opnieuw een fantastisch evenement. Vorig jaar misten we net het podium, dit jaar mikken we zoals altijd natuurlijk op de hoogste tree. We willen dus iedereen uitnodigen op Circuit Park Zandvoort in september. Wacht niet te lang met het kopen van de kaarten, anders zijn de beste plaatsen op het circuit zeker vergeven".

A1GP Chief Executive Officer voor Europa, Bruce Holmes voegde daar aan toe; "De race in Zandvoort vorig jaar was de perfecte seizoensstart met de Nederlandse fans samengepakt op de tribunes en de duinen vullend om hun nationale team te steunen. Het evenement had alles van A1GP World Cup of Motorsport in zich, met de fans gehuld in oranje en zwaaiend met de Nederlands vlag die hun eigen held toejuichten. De race zelf was vol actie en sensatie, de leiding wisselde een aantal keer en niemand kon de uitslag voorspellen. Al met al was het weekend een groot succes, dat volop werd genoten door zowel de teams als de fans. We kijken dus erg enthousiast vooruit naar de terugkeer naar Zandvoort voor de eerste race van ons 2007/2008 seizoen".

Erik Weijers, Chief Operating Officer van Circuit Park Zandvoort; "We zijn trots om voor de tweede keer de opening van een nieuw A1GP seizoen op Circuit Park Zandvoort te hebben. Er is slechts één evenement ter wereld waar je zoveel oranje fans in de duinen ziet zitten, dat is de A1GP op Zandvoort".

De sfeer zal weer zinderend zijn in September wanneer tienduizenden fans, meest gekleed in oranje hun weg zullen vinden naar Zandvoort. Zowel de fans als de autosportkenners kijken reikhalzend uit naar het evenement met de kaartverkoop die begint op donderdag 26 april. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.A1GP.com en TicketBox verkooppunten door het hele land.

Terwijl de A1GP Zandvoort gehouden wordt van 28-30 september 2007, is er alleen A1GP actie op zaterdag en zondag. Drie vrije trainingen van een uur en kwalificatie voor de Sprintrace vinden plaats op zaterdag en de beide races op zondag. Vrijdag zijn er een aantal support races en activiteiten naast de baan om de toeschouwers te vermaken. Dit om tegemoet te komen aan de geluidsbeperkingen van het circuit.

De support races voor de A1GP zullen bestaan uit de Formido Suzuki Swift Cup, de Benelux Racing League (inclusief de BRL Light, het Formule Ford BeNeLux kampioenschap en de Dunlop Sportmaxx Clio Cup)

Meer details over de A1GP World Cup of Motorsport 2007/08 zullen de komende weken bekendgemaakt worden.

Vrijdag Zaterdag Zondag Weekend

(Fri, Sat, Sun)

General Admission (duinen) Free ¤15.00 ¤30.00 ¤40.00

Familiekaart (General Admission) N/A N/A N/A ¤100.00

Tribunes Brons Gratis ¤25.00 ¤45.00 ¤60.00

Tribunes Zilver** Gratis ¤40.00 ¤75 ¤90.00

Tribunes Goud** Gratis ¤50.00 ¤140.00 ¤150.00

Paddock pass (Goud en zilver kaarten) Free ¤10.00 ¤15.00 ¤20.00

Een familiekaart bestaat uit 2 toegangsbewijzen voor volwassenen en twee kinderen t/m 16 jaar oud. Kinderen onder de 12 jaar krijgen een gratis toegangsbewijs mits onder begeleiding van een volwassene.

Klanten die een tribunekaart kopen via www.A1GP.com voor 1 juli 2007 krijgen een geschenk.

Neem voor meer informatie contact op met;

A1GP World Cup of Motorsport:

Nikki Rooke

Senior Communications Manager

M: +44 (0) 7790 019 518

E: nikki@a1gp.com

Circuit Park Zandvoort:

Kees Koning

Media Co-ordinator

T: +31 23 5 740 760

E: kees@cpz.nl

A1 Team Netherlands:

Robert Hoevers

General Manager

T: +31 71 4017 183

E: Robert@a1teamned.com