PvdA Rotterdam


Vandaag in de Raad

Do 26 Apr 2007 - Redactie
Vandaag in de Raad

In de raad spreekt vandaag over o.a. mantelzorg, Waterfront en de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs. De PvdA stelt ook het nijpend tekort aan feestzalen voor allochtone bevolkingsgroepen en de openbare aanbesteding van het openbaar vervoer aan de orde. Ook werd er een nieuwe wethouder benoemd.

Een nieuwe wethouder

Vandaag werd Mark Harbers (VVD) benoemd als wethouder. Hij vervangt daarbij Roelf de Boer op de terreinen Haven en Milieu. PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst zei bij de installatie van de nieuwe wethouder het volgende:

"Roelf de Boer heeft en had hart voor Rotterdam. Hij is in het buitenland een voortreffelijk boegbeeld geweest van Rotterdam en onze haven. Wij vonden hem een open en bereikbaar wethouder, die veel aandacht had voor het milieu. Dat was voor ons een aangename verrassing. Ik wil hem namens de PvdA fractie danken voor zijn inzet. En ik wens hem vooral een goede, gezonde en mooie tijd na dit wethouderschap".
Dit zei fractievoorzitter Peter van Heemst vanmiddag in de gemeenteraadsvergadering waar officieel afscheid werd genomen van de VVD-wethouder die om gezondheidsredenen terugtreedt.

Van Heemst had ook lovende woorden voor de nieuwe wethouder Mark Harbers: "Ik heb hem in de onderhandelingen goed leren kennen. Hij heeft een brede belangstelling, een goed politiek inzicht, een stevig lokaal en landelijk netwerk. Als collega-onderhandelaar kent hij de achtergrond van de afspraken die in het college-akkoord zijn gemaakt. Dat biedt ons de zekerheid dat hij én het akkoord correct uitvoert én bij de uitvoering oog heeft voor de gevoeligheden die her en der achter de afspraken schuil gaan. Hij is een uitgekiende communicator. Niet voor niets door de lokale pers uitgeroepen tot HET politieke talent van 2005/2006".
De PvdA doet een beroep op Harbers om één ambitie centraal te stellen: "Laat hij de beste milieuwethouder van Rotterdam worden. Dat is hard nodig. Schonere lucht en minder geluidoverlast staan hoog op het verlanglijstje van veel Rotterdammers. Om te benadrukken dat Harbers veel te doen heeft in de stad opperde Van Heemst dat het wellicht een goed idee is om kritisch te kijken naar de hoeveelheid buitenlandse reizen die van nature bij zijn portefeuille horen".

Klik hier om de volledige bijdrage van Peter van Heemst te lezen.

De andere onderwerpen volgen later vandaag.
Bijlagen: pdf 20070426 bijdrage pvda installatie harbers.pdf